Farnerud om Hamsik: ”Stor, stor risk”

GÖTEBORG. Marek Hamsik uppges nära lämna IFK Göteborg för en flytt till Trabzonspor.

– Vi har inte hört något, men är medvetna om att det finns en stor, stor risk att han inte är med i återstarten, säger Pontus Farnerud.

IFK Göteborg återstartade träningen efter ett kortare uppehåll under måndagen. Nye tränare Mikael Stahre fanns på plats och flera tidigare skadade spelare var med ute på planen.

Storstjärnan Marek Hamsik laddar för fullt för EM med Slovakien och enligt turkiska mediauppgifter är han nära en flytt till storklubben Trabzonspor. Hamsik lämnar i så fall gratis IFK Göteborg i förtid, trots att kontraktet gäller till sista augusti.

Inte hört något ännu

– Jag har en dialog med Marek och agenten. Jag har inte hört något mer än så. Tills vi hör något konkret från någon annan så är han vår spelare, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Vad pratar ni om?

– Jag följer upp Hamsiks situation utifrån hans skada. Vi vill inte stressa honom. Han jobbar för att bli fit.

Vad är realistiskt? Vad är chansen att han är med i en allsvensk återstart?

– Vi hoppas att han är det, men vi är medvetna om att det finns en stor, stor risk att han inte är det. Snacket vi har haft har ändå varit så bra att man känner att det finns en chans att han kan vara med oss vid återstarten. 

Den stora förändring hos IFK Göteborg just nu är ändå tränarbytet där Roland Nilsson fick sparken och ersattes med Mikael Stahre.

Hur har Roland Nilsson kunnat gå från att vara helt rätt val i höstas till helt fel nu?

– Det var ett bra val. Rolle kom in och gjorde ett jobb med en grupp som mentalt och fysiskt hade det tufft. Avslutningen i höstas gjorde att vi trodde, med de förändringarna vi gjorde under vintern, att resultaten skulle fortsätta i en positiv riktning.

”En av allsvenskans bästa”

– Tyvärr fick vi inte den effekten vi ville ha. Vi har inte fått ut det vi hade hoppats av truppen. Därför tog vi det beslutet nu, säger Farnerud.

– Det är inget vi vill – att byta tränare – men vi måste titta på hur vi ska göra för att vinna våra kommande matcher och hur vi ska bygga upp Blåvitt på lång sikt. Då känns det här som rätt beslut.

Vilken är klubben strategi?

– Att vi ska vinna matcher, komma tillbaka till toppen och tävla om Europaplatser. Med en fulltalig trupp har vi stora möjligheter att göra det. Det är fullt rimligt den här säsongen. Skadefri har vi en av allsvenskans bästa trupper.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.