London Calling

Rüdiger ber om ursäkt efter förbundskaptenens raseri

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Belgiens förbundskapten rasar, Tammy Abrahams flickvän är förbannad och Wayne Rooney levererar en oväntad hyllning till Jamie Vardy.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Kevin de Bruyne åkte på en otäck ansiktsskada i samband med kollisionen med Antonio Rüdiger i Champions League-finalen. Belgiens förbundskapten Roberto Martinez var allt annat än glad efter Chelsea-spelarens block som han menade var ”totalt hänsynslös”.

”Rüdiger har väldig, väldig tur”, säger Martinez enligt Daily Mail. ”Enligt mig använde han överdrivet mycket kraft, det var hänsynslöst och borde ha varit rött kort. Kevin är inte en spelare som faller till marken utan anledning”.

Tysken, som tilldelades en varning, har sedan dess bett om ursäkt till De Bruyne. ”Jag är verkligen ledsen”, säger Rüdiger enligt tidningen. ”Givetvis var det inte min mening och jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande”.

Rüdiger ber om ursäkt

Allt om fotbolls-EM 2021: Spelschema, grupper och tv-tider

HELGENS RASERI

Efter Chelseas säkrade titel dök plötsligt Tammy Abraham upp i fullt matchställ, trots att anfallaren inte ens fick plats i truppen. Det påminde om när John Terry bytte om efter slutsignal 2012 – med skillnaden att mittbacken var avstängd och redan sågs som en klubbikon. Att Abraham lämnades utanför var ett tydligt besked från Thomas Tuchel att 23-åringen inte ingår i de framtida planerna.

Tränarens drag fick Abrahams flickvän Leah att rasa på Instagram. I ett inlägg – som snabbt raderades – skrev hon enligt Metro: ”Hur i hela friden kan man ta beslutet att lämna sin bästa målskytt utanför truppen i en final!!?!”.

Abraham har representerat Chelsea sedan barnsben. Den senaste tiden har engelsmannen bland annat ryktats till lokalkonkurrenten West Ham.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe

HELGENS CITAT

”En man jag önskar var med i Gareth (Southgates) lag är Jamie Vardy. Jag hade försökt med absolut allt för att lura honom att komma tillbaka och delta i slutspelet. Jag vet att detta säkert förvånar en del med tanke på den pågående rättstvisten mellan min fru och Jamies fru men det är min ärliga fotbollsåsikt”, – Wayne Rooneys relation till Leicester-anfallaren verkar inte ha påverkats negativt av ”Wagatha Christie”-konflikten om man ska tro hans kolumn i Times.

Foto: Catherine Ivill / TT NYHETSBYRÅN

HELGENS STATS

Brentford blir den 50:e klubben att spela i Premier League sedan ligan startade 1992, samt den tionde Londonklubben att delta. Det innebär att 54 procent av samtliga proffsklubbar har tillbringat en säsong eller fler i Premier League.

HELGENS HJÄLTE

Under en helg då Manchester City valde bort defensiva mittfältare klev Kenny Dougall fram för sitt Blackpool när det behövdes som mest. För första gången i karriären gjorde 28-åringen två mål i en och samma match vilket räckte för att säkra uppflyttning till Championship. Australiensaren stod på två mål på de tre senaste säsongerna innan det avgörande mötet med Lincoln som slutade 2–1.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Zidane efter uppbrottet med Real: ”Blev sårad”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

London Calling

Premier League

Thomas Tuchel