Rosengård bekräftar: Trio lämnar

Växjö hemma.

Det blev sista matchen i Rosengård för Anna Anvegård, Nathalie Björn och Glódís Perla Viggósdóttir.

Inför kvällens match tackades trion av.

– Det är känslosamt, säger Björn.

Med på avtackningen fanns även Jonas Eidevall som nyligen blev klar som ny tränare för den engelska storklubben Arsenal.

Var trion Anna Anvegård, Nathalie Björn och Glódís Perla Viggósdóttir tar vägen härnäst är ännu inte officiellt, men för Sportbladet berättar klubbchef Jenny Damgaard att spelarnas nya klubbar kommer kommunicera det i morgon, fredag.

Sportbladet berättade i mitten av juni att Everton är på god väg att värva Anvegård – dit även Björn ska vara på väg. När det gäller Viggósdóttir erfar Sportbladet att isländskan lämnar för Bayern München.

– Man har inte riktigt tagit in det än, jag tror det blir när man kommer hem från OS, nu känns det bara som att man ska i väg och spela mästerskap, säger Björn.

– Men det är klart att det är känslosamt, jag har varit här i många år nu, 3,5 år. Jag har spelat med fantastiska spelare och människor. Just nu känns det bra, men det kommer nog bli lite känslofyllt.

”Ett steg i rätt riktning”

Vad har åren i Rosengård gjort med dig som spelare?

– Jag har utvecklats väldigt mycket som spelare, tagit mig in landslaget där jag fått vara med på nästan alla läger. Att få spela med sådana fantastiska spelare som vi har i den här träningsmiljön gör att man utvecklas väldigt bra. Mitt passningsspel har blivit bättre, mitt defensiva har blivit bättre. De har hjälpt mig att bygga upp mig för att kunna gå vidare.

Björn – som inte vill avslöja sin nya klubbadress – berättar att allt blev klart förra veckan.

– Det känns jättebra, ett steg i rätt riktning för min karriär och jag är väldigt spänd över att se vad framtiden har att erbjuda, säger hon.

Anvegård anslöt till Rosengård 2019, Björn har spelat i klubben sedan 2018 och Viggósdóttir kom 2017.

Nyligen gjorde Rosengård klart med backen Bianca Schmidt och mittfältaren/forwarden Mia Persson.

Se alla damallsvenska matcher här på Sportbladet Play

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.