”Det har varit vissa tuffa perioder”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Carlos Strandberg under torsdagens pressträff.
Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET /85527
Carlos Strandberg under torsdagens pressträff.

FOTBOLL

HELSINGBORG. Carlos Strandberg har inte fått spela matcher de senaste tre månaderna efter lånestrulet. 

Men inför U21-EM är anfallaren inte orolig. 

– Jag tror inte att det spelar någon roll. För mig ska det var samma som förut, säger han. 

Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET /85527

Sedan Carlos Strandberg återvände till CSKA Moskva från succélånet i AIK förra sommaren har det varit en speciell tid för anfallaren. 21-åringen slog sig aldrig in i startelvan i Moskva och köptes sedan upp av belgiska Club Brügge vid årsskiftet. 

Strandberg lånades dock direkt ut till bottenlaget Westerlo och där tog säsongen slut redan 12 mars . Sedan dess har han inte kunnat spela tävlingsmatcher med Club Brügge eftersom Fifas regler stoppar spelare från att representera tre olika klubbar under en säsong. 

– Det har varit tufft vissa perioder. Jag har nog varit med om mest av alla de här spelarna med utlåning och grejer. Men det har varit så hela tiden sedan jag flyttade till Ryssland, säger Strandberg och fortsätter: 

– I början var det lite svårt, men sedan tar man sig igenom det med hjälp av familj och vänner. Det blir lättare när man har gått igenom det tidigare. Det har i alla fall gjort mig starkare och mognare och till en bättre fotbollsspelare än förut.

Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET /85527
Amin Affane kunde inte hålla sig ifrån att tränga sig in i bilden när Carlos Strandberg fotograferades för sportbladet. 

”Kan gå riktigt långt”

Trots lånestrul och begränsat med speltid togs Strandberg ut i U21-truppen och det mesta talar för att han kommer att ha en central roll i det landslag som ska försöka försvara EM-guldet när mästerskapet i Polen inleds nästa vecka. 

Strandberg har tränat med såväl Club Brügge som Häcken de senaste månaderna och hoppas att bristen på matcher inte ska påverka honom under mästerskapet. 

– När jag var i Ryssland fick jag heller inte så mycket speltid och det var först i AIK som jag fick spela kontinuerligt. Det är ungefär första gången i min karriär som jag fått göra det. Att jag inte har fått spela tror jag inte spelar så stor roll för jag har ändå tränat på en bra nivå. För mig ska det vara samma som förut, säger han. 

Vad tror du om era chanser i EM?

– Det är svårt att säga, men så som vi har spelat hittills tror jag att vi kan gå riktigt långt. Vi hade bra motståndarlag i kvalet och spelade bra, som ett lag, men det är ett EM med ännu fler och bättre lag. Det gäller bara att ta en match i taget. 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR ÅN
Strandberg i U21-landslaget.
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.