”Tackar inte nej till de pengarna”

Foto: Alberto Saiz / AP TT NYHETSBYRÅN
Martin Ödegaard.
FOTBOLL

Martin Ödegaard, 18, har haft det tufft sedan flytten till Real Madrid.

Nu berättar svenske Bayern München-scouten Björn Andersson att han vädjade till supertalangen att stanna i Norge.

– Men vem kan stå emot de där pengarna?, säger Andersson i Olof Lunds podcast.

I januari 2015 var Martin Ödegaard världens hetaste fotbollstalang.

Real Madrid vann dragkampen och köpte den då 16-årige mittfältaren från norska Strömsgodset för runt 30 miljoner kronor.

Fast i B-laget

Men tiden i Real Madrid har inte gått som på räls.

Ödegaard fick stå på tillväxt i B-laget Castilla och först efter 679 dagar fick han spela sin första match från start i Real Madrids A-lag.

Han är nu utlånad till nederländska Heerenveen.

”Vem säger nej tack?”

I Olof Lundhs podcast berättar Björn Andersson – scout i tyska Bayern München, som också var med i dragkampen om Ödegaard – att han vädjade till norrmannen att stanna en säsong till i Strömsgodset.

– Jag pratade med hans pappa flera gånger. Jag sa att jag tyckte det var mycket bättre att stanna kvar i Strömsgodset och spela där. Han var ju nere här i München också, Martin. Men de valde Real Madrid och vem kan stå emot de där pengarna. Säg att du får 50 miljoner för ett fyraårskontrakt. Vem av oss säger nej tack? Jag tror inte många av oss skulle säga nej tack. Därför är det lätt att sitta utanför och tycka och tänka om både det ena och det andra. Det finns lösningar på allting och man kanske hade kunnat hitta en bättre lösning. Tänk om Martin hade slagit sig in i Real i stället, men nu går det väldigt trögt för honom, säger Björn Andersson i podden, enligt Fotbollskanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM