Ilskan: ”Känner oss behandlade som djur”

Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Dortmund tvingades ut till spel.

Och nu rasar spelarna mot Uefa.

– Vi känner oss behandlade som djur, säger Dortmundmittbacken Sokratis Papastathopoulos.

– Det är katastrof, stöttar Real Madrid-stjärnan Toni Kroos.

I tisdags var Borussia Dortmund föremål för en misstänkt terrorattack.

Tre bomber exploderade i närheten av lagets spelarbuss på vägen till Champions League-mötet med Monaco.

I stället sköts matchen upp i ett dygn. Monaco gick dock ut och gjorde 2–0 innan paus och vann med 3–2 till slut. Efteråt riktade Dortmund sin kritik mot Uefa.

– Vi behandlades som om det varit ölburkar som kastas mot våra rutor. En timme efteråt fick vi information via sms att Uefa bestämt i Schweiz att matchen skulle spelas tidigt på onsdagskvällen. Då visste vi inte ens hur allvarligt skadad Marc var. Vi ville ha mer tid. Det kändes diffust att spela ikväll, sa Dortmundtränaren Thomas Tuchel.

”Behandlade som djur”

Och Tuchel får stöttning i sina uttalanden.

Även mittbacken Sokratis Papastathopoulos rasade mot Uefa.

– Uefa måste förstå att vi inte är djur. Vi är människor med familjer och barn. Jag är glad över att alla överhuvudtaget lever, säger Sokratis till medierna efteråt.

Klubben överväger även att lämna in en protest.

– Vi kommer att prata med vår ordförande och vår tränare. Men vi har ingen lösning. Jag känner mig behandlad som ett djur och ingen människa. De som inte var där kan inte förstå hur jobbigt det var för oss, säger Dortmundmittbacken.

Kroos: Det är katastrof

Dortmund får även stöttning av sina konkurrenter.

Toni Kroos, mittfältare i Real Madrid – som fick skärpt säkerhet inför mötet med Bayern München några mil bort – är helt oförstående till att fotbollsmatcherna överhuvudtaget spelades i går.

– Det är en katastrof av Uefa. Vi fick höra om det efter den sista avslutande träningen. Och det faktum att Dortmund tvingades till att spela så snabbt är inte rättvist. Jag kan inte själv sätta ord på det som hänt eftersom det inte är något jag upplevt. Men jag kan tänka mig att det tar lite längre tid än en dag att bearbeta en sådan historia, säger Kroos enligt Bild.