Pogba: Vi spelade för dem som dog

Pogba: ”Zlatan är en legendar” 00:52

avKristoffer Bergström, Patrik Brenning

FOTBOLL

I terrorns skugga vann Manchester United Europa League-finalen på Friends Arena.

Efteråt var matchhjälten Paul Pogba djupt berörd.

– Vi spelade för människorna som dog, säger han enligt Telegraph.

Foto: LASSE ALLARD
Pogba gjorde finalens första mål.

Under måndagkvällen exploderade en bomb utanför Manchester Arena och tog 22 konsertbesökares liv. Medan staden stannade upp och sörjde hade United inget annat val än att flyga till Stockholm och spela Europa League-finalen mot Ajax.

Sorgen satte sina spår på finalen, men de rödklädda kunde för en kväll skjuta den ifrån sig och spela bra fotboll. När Paul Pogba och Henrich Mchitarjan gjorde varsitt mål skanderade publiken stadens namn. När pokalen lyftes, och en knäopererad Zlatan Ibrahimovic hade anslutit till sina lagkamrater, sjöng fansen ”ser ni oss, Manchester?”.

– Vi spelade för Manchester, vi spelade för England och vi spelade för människorna som dog, sa Paul Pogba enligt Telegraph.

Titeln gör att Manchester United kvalar in till Champions League till hösten. Då kanske inte Wayne Rooney är med i truppen. 31-åringen ska de kommande veckorna bestämma sig om framtiden.

”Det var en sorgens dag”

Anfallaren byttes in i slutet av matchen. Han är dämpad när han möter medierna, däribland Sportbladet, efter 2–0-segern.

– Det var en fin vinst. Jag är lycklig över att vi vann trofén, för fansens skull, för staden Manchester och det som händes skull, för den stora olyckans skull, säger han och sänder sina kondoleanser till anhöriga till döda eller allvarligt skadade.

Rooney medger att det var svårt för laget att samla sig och genomföra 90 professionella minuter.

– Jag kände folk som var på konserten. Det var inte lätt. Det var inget trevligt ögonblick för Manchester eller hela England. Det var en sorgens dag. Vi kände alla av det. Men vi behöde prestera och vinna matchen, säger han.