Ytterligare nyförvärv lämnar Bajen

Foto: Bildbyrån
Mario Musa
FOTBOLL

Först skeppades Gershon Koffie bort.

Nu lämnar ytterligare ett nyförvärv Bajen med kort varsel.

Vänsterbacken Mario Musa, 27, åker hem till Kroatien.

Välrenommerade innermittfältaren Gershon Koffie, 25, kom till Hammarby med ett skinande cv. Dock utan att tränaren Jakob Michelsen hunnit se honom i aktion innan värvningen blev klar. Väl i träning med laget blev dansken inte särskilt imponerad – och efter en misslyckad sejour i klubben skeppades Koffie tillbaka till MLS och New England Revolution.

Vill åka hem till Kroatien

Nu lämnar ytterligare ett nyförvärv Hammarby med kort varsel. 27-årige vänsterbacken Mario Musa lånades in från Dinamo Zagreb i mitten av mars och skulle inledningsvis stanna till den 15:e juli. Kroaten har dock haft problem med skador under våren och bara startat två matcher klubben. Musa ska också ha haft svårt att komma till sin rätt i klubben – inte riktigt trivts – och bestämt sig för att bryta lånet och kommer därför åka hem till Kroatien igen. Sportbladet erfar alltså att det är spelaren själv som velat lämna Sverige och Hammarby i förtid.

Jansson: ”Mycket möjligt”

Nye sportchefen Jesper Jansson bekräftar att saker är på gång.

– Vi är inte riktigt klara med det där än. Men det är mycket möjligt att det blir så.

Hur kommer det sig att det blir så här?

– Som sagt: ingenting är helt klart än. Men generellt sett är det för att vi tittar framåt och verkligen vill ha spelare i Hammarby som verkligen vill vara i Hammarby. Han (Musa) var ju en kortsiktig lånelösning som man hoppades på. Så det är ingen större grej egentligen.

Tunt i Bajen inför MFF-matchen

Hammarbys, med sin redan på förhand tunna trupp, har dock stora problem inför matchen mot Malmö på onsdag. Birkir Már Saevarsson är avstängd så den tidigare vänsterbacken Mats Solheim lär flyttas över till höger. På vänsterbacksplatsen är det tomt då Stefan Batan varit sjuk/skadad och Maria Musa alltså väntas lämna klubben.

– Så är det ju. Samtidigt får vi inte vara kortsiktiga i vårt tänk. Det viktigaste är att allt bli bra på längre sikt, säger sportchefen.

Hammarby: ”Vi bryter avtalet”

Efter att Sportbladet talat med sportchefen meddelar Hammarby via hemsidan att allt redan är klart.

”Hammarby Fotboll har beslutat att bryta låneavtalet med vänsterbacken Mario Musa med omedelbar verkan. Kroaten var inlånad fram till sommaren och hann göra två matcher för klubben”, skriver klubben.

Även Jesper Jansson uttalar sig för hemsidan.

– Trots situationen just nu med match redan imorgon mot Malmö FF har vi tagit det här beslutet. Det handlar om att vi måste tänka långsiktigt och fokusera på spelare som vill och skall vara i Hammarby. Därför väljer vi att bryta avtalet redan nu, säger sportchefen Jesper Jansson.

ARTIKELN HANDLAR OM