Bajens mardröm: benbrott bekräftat

Foto: BILDBYRÅN
Johan Persson och Jiloan Hamad.

avPer Bohman

FOTBOLL

Här är Hammarbys skadesmäll.

Johan Persson har brutit ett ben i foten – och Jiloan Hamads skada är värre än Bajen befarade.

Båda missar definitivt matchen mot Malmö FF.

– Det är självklart ett tufft slag mot Hammarby, särskilt om Jiloan Hamad också blir borta en längre period, säger tränaren Jakob Michelsen.

Hammarbys tränare Jakob Michelsen fick tuffa besked under tisdagen. Två av lagets viktigaste spelare – Johan Persson och Jiloan Hamad – är skadade och missar matchen mot MFF.

– Johan Persson har brutit ett ben i foten. Han ska opereras på måndag. Han blir borta i minst sex-sju veckor, säger tränaren.

”Vi måste undersöka honom”

Jiloan Hamad då?

Hammarbys stjärna har problem med en sena mellan knät och vaden, men det är fortfarande osäkert hur pass allvarlig skadan är. Det har dock inget att göra med hans tidigare skadeproblem. Men Bajen befarar nu att Hamad i värsta fall kan bli ur spel en längre tid framöver.

– Det är självklart ett tufft slag mot Hammarby, särskilt om Jiloan Hamad också blir borta en längre period. Vi måste undersöka hans skada ytterligare för att få mer information.

Ett hårt slag för Hammarby?

– Självklart är det så. Hamad är vår viktigaste spelare och vi vill alltid ha de bästa med på planen.

Michelsen: Rätt att släppa Koffie och Musa

Inte nog med det. Sedan tidigare är Birkir Már Saevarsson avstängd och Joseph Aidoo högst osäker till spel. Samtidigt saknas Mario Musa (Hammarby har brutit kontraktet) och Stefan Batan är inte med i matchtruppen.

– Vi har 18 spelare i truppen. Och nu saknas Jiloan Hamad, Johan Persson, Stefan Batan och Birkir. Jospeh Aidoo kommer testas på matchdagen, men är osäker. Därmed finns det 13–14 utespelare kvar.... säger Jakob Michelsen.

Ni har skeppat bort Gershon Koffie och Mario Musa. Rätt beslut sett till den tunna truppen?

– Det var ett enkelt beslut, för det var det rätta beslutet. Vi är pressade just nu med en tunn trupp, men det var ändå rätt att släppa båda spelarna. Jag har också godkänt båda två och tagit besluten tillsammans med sportchefen Jesper Jansson. Vi måste ta rätt beslut inför framtiden, inte bara nuet.

Fyller ut med ungdomar

Jakob Michelsen tvingas nu fylla ut sin trupp med några av klubbens talangfulla ungdomar.

– Minst två 16-åringar (Olle Edlund och Elias Durmaz) är med i truppen. Det kan bli någon till beroende på Aidoos skada.

Tufft läge för dig att kunna ta ut ett slagkraftigt lag?

– Njae. Det blir ju enklare om man inte har så många spelare! Då tar laget ut sig självt. Vi kommer göra vårt allra bästa. Det blir förstås inte enklare på grund av alla skador, men det är såna här matcher som utvecklar unga spelare.

Även Malmö FF har rejäla bekymmer inför matchen – framför allt på försvarssidan. Franz Brorsson, Yoshimar Yuton och Behrang Safari är avstängda. Tobias Sana är sjuk samt Rasmus Bengtsson och Pa Konate sedan tidigare långtidsskadade.

ARTIKELN HANDLAR OM