Mourinhos vägran: ”Är helt bisarrt”

Foto: Alastair Grant / TT / NTB Scanpix

avMartin Tolén

FOTBOLL

José Mourinho har gnällt på Manchester Uniteds spelschema.

Nu stoppar han Matteo Darmian från landslaget – och hänvisar till en match för en vecka sedan.

– Det är helt bisarrt, dundrar italienske förbundskaptenen Giampiero Ventura.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
Mourinho.

José Mourinho har vid upprepade tillfällen under säsongen gnällt på, enligt honom själv, Manchester Uniteds allt för tuffa spelschema.

Senast var inför Europa League-finalen mot Ajax.

– I alla andra länder i världen skulle matchen ha spelats på lördag. Vi ligger sexa, det spelar ingen roll vad vi gör på söndag och Crystal Palace är klara. Under mina sju år här har jag aldrig sett någon som brytt sig om när de engelska lagen är kvar i europeiska cuperna, sa Mourinho inför finalen som United tog hem med 2–0.

”Ett helt bisarrt val”

Och nu kommer också en hämnd (?) från Mourinho.

Enligt den italienske förbundskaptenen Giampiero Ventura har Manchester United förbjudit Darmian att ansluta till Italiens träningslandskamper mot San Marino och Uruguay.

Ventura hade hoppats få tillgång till spelarna som redan avslutat sina säsonger tidigare, men det vägrar Mourinho att gå med på och hänvisar till Europa League-finalen som spelades för en vecka sedan.

– Han har inte fått tillåtelse av United att ansluta till lägret förrän 5 juni. Det är ett helt bisarrt val om man hänvisar till Europa League-finalen. Helt bisarrt val, men vi tänker inte gråta för det, säger Ventura enligt ESPN.