De petas i truppen till U21-EM i sommar

avFredrik Jönsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Håkan Ericson har tagit ut truppen till U21-EM i sommar.

Precis som Sportbladet förutspådde kom Niclas Eliasson med i truppen.

Förbundskaptenen valde även att peta Jordan Larsson och i stället ta med Joel Asoro.

Jordan Larsson och Erdal Rakip får inte följa med till EM i Polen.

Det svenska U21-landslaget ska försvara titeln i Polen. Den 16–30 juni avgörs U21-EM. I dag tog förbundskapten Håkan Ericson ut truppen till mästerskapet.

Sverige, som vann grupp G före Spanien och Kroatien, inleder mästerskapet mot England. Sedan spelar Sverige mot hemmanationen Polen och sist i gruppspelet väntar Slovakien.

Petade Jordan - tog ut Asoro

Jordan Larsson och David Moberg Karlsson var med vid förra samlingen. Båda petades av Ericson. Däremot tog han ut AIK:s Amin Affane och Sunderland-spelaren Joel Asoro.

– Joel tillhör de absolut snabbaste spelarna vi har i Sverige. Han startade vår match mot Spanien hemma, det var nog oväntat för många, säger Ericson.

Simon Tibbling är en av de spelarna som var med och vann U21-EM i Tjeckien.

– Han är en viktig kugge. Ganska komplett, duktig på att vinna boll och ta fram boll i fria ytor, säger Ericson.

”Oljan i vårt anfallsspel”

Förbundskaptenen tvekade aldrig heller på att ta emot Kristofer Olsson, som satt på bänken i Tjeckien.

– Han är oljan i vårt anfallsspel, säger Ericson.

Alexander Isak, som gjorde succé i AIK förra säsongen och såldes till Borussia Dortmund, är inte med i truppen. Han spelar i stället U19-EM i Georgien i sommar.

– Jag, som många andra tror att han kommer att bli riktigt bra, men han har bara gjort elva minuter med oss och har inte varit en tongivande spelare. Att då slå ut någon annan som varit med är svårt.

Har det varit det svåraste beslutet?

– Dels det, dels hur mycket man ska våga chansa med de halvskadade spelarna. Erdal Rakips vår har ställt till det på ett positivt sett. Petningen av David Moberg Karlsson, det är tuffa beslut.

Precis som Sportbladet kunde avslöja petades Erdal Rakip.

Niclas Eliasson, som inte varit med i U21-landslaget tidigare, tog platsen i truppen. Häckens Egzon Binaku är reserv på grund av Pa Konates skadebekymmer, det är oklart om han blir spelklar innan EM.

Publicerad: