Domaren ber om ursäkt efter Londonderbyt

Mike Dean ber om ursäkt efter missen i derbyt mellan Chelsea och Tottenham. Familjen Glazer vägrar släppa ifrån sig (hela) kontrollen av Man United och Nottingham Forest har nu spenderat näst mest pengar av alla.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Mike Dean.
Mike Dean.

DAGENS SNACKIS

”Ingen domare vill köra hem från en match och veta att man borde ha fattat ett annat beslut”. Så inleder Mike Dean sin kolumn i Daily Mail och syftar på derbyt mellan Chelsea och Tottenham (2–2).

Dean befann sig visserligen inte på Stamford Bridge men satt i VAR-rummet. Nu ångrar domaren att han inte bad Anthony Taylor titta på situationen när Cristian Romero slet i Marc Cucurellas hår.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia


Ställningen var då, med några minuter kvar att spela, 2–1 till Chelsea. Om Taylor också hade ansett att Romero förtjänade rött kort är det troligt att resultatet hade stått sig matchen ut.

”Vid första anblick bedömde jag det inte som en våldsam aktion. Sedan dess har jag studerat bilderna och pratat med andra domare och har, med facit i hand, kommit fram till att jag borde ha bett Taylor att själv titta på situationen på sin monitor”, skriver Dean.

Dean anser däremot att Tottenhams första mål var helt korrekt. Enligt domaren gick det för lång tid – 44 sekunder – mellan Rodrigo Bentancurs tackling på Kai Havertz. Dessutom anses inte Richarlison, som stod i offside-position, ha skymt sikten för målvakten Edouard Mendy i skottögonblicket.

Situation nummer två gäckar Mike Dean desto mer:

”Det är en stor besvikelse för mig eftersom detta var en incident under en i övrigt väldigt bra helg av våra domare. Domslut kommer alltid debatteras, sådant är livet som domare”.

Domarens transparens hyllas i England. Bland annat av Chris Sutton som påpekar det ovanliga i att en aktiv engelsk domare öppet erkänner ett misstag.

Premier League har precis fyllt 30 och för första gången har vi en domare som pratar om vad som hände i en match han var en del av. Det är uppfriskande”, skriver Sutton i Daily Mail.

PLUS: PL-tipset 2023: De blir mästare och de åker ur


DAGENS CITAT

– Självklart kan man lära sig mycket av något sånt här men samtidigt anser jag att jag höll mig väldigt lugn i många situationer, säger Antonio Conte som hoppas slippa avstängning i mötet med Wolves efter dusterna med Thomas Tuchel som ledde till ett rött kort förra helgen.

DAGENS GLAZERS

Manchester United-supportrar fortsätter sätta press på familjen Glazer som många helst vill se försvinna från klubben. De senaste dagarna har det ryktats om att ägarna har fått nog av det massiva trycket – men bara delvis. Två av familjemedlemmarna med andelar, Joel och Avram Glazer, har inga planer på att släppa ifrån sig hela kontrollen av klubben. Något som kan avskräcka Storbritanniens rikaste man, Jim Ratcliffe, från att köpa in sig i verksamheten, hävdar Daily Mail.

Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer här!


DAGENS MEST FÖRBLUFFANDE

Nottingham Forest har nu spenderat 140 miljoner pund (ca 1,75 miljarder kronor) under sommarens transferfönster. 16:e värvningen blev Morgan Gibbs-White från Wolves för en övergångssumma på hela 25 miljoner pund (runt 300 miljoner kr).

Nykomlingen är nu tvåa på listan över vilka klubbar som har spenderat mest – i hela Europa. Chelsea innehar fortfarande förstaplatsen med sina 158 miljoner pund i transferutgifter, nära två miljarder kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.