Uppgifter: Hammarby och Ålborg i konflikt

Bekräftar dialog med Malmö FF

Marti Cifuentes lämnar Ålborg för Hammarby. Det står klart.

Men när råder det fortsatt frågetecken kring.

Därför är klubbarna nu i konflikt, skriver danska Ekstrabladet.

Under onsdagen presenterades Marti Cifuentes som Hammarbys nye tränare. Han lämnar danska Ålborg, efter att Stockholmsklubben aktiverat en klausul i spanjorens kontrakt.

Enligt danska Ekstrabladet ligger denna klausul på motsvarande 2,5 miljoner svenska kronor. Enligt samma tidning råder det dock skilda meningar om hur aktiveringen av denna klausul ska tolkas.

Ålborg skrev i samband med offentliggörandet av Cifuentes klubbskifte att han lämnar klubben den 1 mars. Då har Hammarby redan inlett sin tävlingssäsong.

– Vi har en stor förhoppning om att det ska lösa sig tidigare, sa sportchef Jesper Jansson till Sportbladet om detta.

Pressade igenom presentation

Enligt Ekstrabladet ska Hammarby ha pressat igenom presentationen av Cifuentes innan klubbarna kommit överens om datumet hans kontrakt börjar gälla. Ålborg hävdar att Cifuentes uppsägningstid trumfar aktiveringen av utköpsklausulen, och att de därmed har rätt att hålla tränaren i klubben till mars. Detta medan Hammarby alltjämt jobbar för att få loss honom tidigare.

– Jag tror att det bästa vore om vi hittar en lösning. Ju tidigare desto bättre. Inte bara för min skull – även för spelartruppens och personalens skull. Därför hoppas jag att vi kan lösa detta så snabbt som möjligt, men jag respekterar också den överenskommelse som har nåtts, säger Cifuentes själv till Nordjyske.

Nu kan Hammarby tvingas slänga upp ytterligare en säck pengar för att uppnå sin ambition.

Bekräftar intresse från Malmö FF

Samtidigt bekräftar Cifuentes för danska bold.dk att han även förde en dialog med Malmö FF.

– Jag hade samtal med två klubbar, men i slutändan är jag riktigt glad att jag hamnade i Hammarby som har ett riktigt bra projekt.

– Jag är inte så sugen på att prata om andra klubbar än Hammarby och Ålborg nu, men det som är sant är att det alltid är en ära att fånga uppmärksamheten från klubbar som ser en som en bra kandidat för ett projekt, säger han till sajten.

I slutändan blev det den förre Hammarbytränaren Milos Milojevic som fick uppdraget i MFF.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.