”Jävligt fult – det är dålig respekt”

Kim Bergstrand sågar Simon Strand

Ett ordkrig blossade upp efter Elfsborgs 3–0-seger mot Djurgården.

Kim Bergstrand sågade Simon Strand – som nu ger svar på tal.

– Bergstrand är en dålig förlorare, säger han.

Det var i den 85:e minuten, vid ställningen 3–0 till Elfsborg, som Djurgårdens inbytte anfallare Joel Asoro flög in i reklamskylten med huvudet före efter en duell med Elfsborgs Simon Strand.

Något som gjorde Djurgårdens tränare Kim Bergstrand fly förbannad.

– Det ser inte alls bra ut för Joel. Det är hjärnskakning på honom. Jävligt fult gjort av Strand – som vanligt. Det finns ingen anledning att knuffa honom. Det är dålig respekt, säger Bergstrand i Discovery+.

”Dålig förlorare”

Efter matchen ger Simon Strand svar på tal.

– Tråkigt att Bergstrand tycker så. Det får stå för honom. Sånt händer på fotbollsplanen. Man får utstå ganska mycket själv också. Det är ge och ta. Bergstrand är väl ganska grinig och ledsen för att de förlorade. En dålig förlorare, säger han.

Får du för mycket skit, Simon?

– Nej. Absolut inte. Det kan komma mer. Det spelar ingen roll. Det har varit mycket fokus på mina gula kort. Och röda korten. Det är mycket fokus på det, men jag tycker själv att jag är en bra fotbollsspelare och fokuserar inte på det. Om alla vill ha den stämpeln på mig så får det väl vara så.

Publiken gick som vanligt hårt åt dig på Tele2. Hur upplevde du det?

– Det är kärlek! Bara kärlek, säger Strand.

Djurgårdens spelare är inte lika upprörda som sin tränare.

– Man vet hur han (Simon Strand) är som spelare. Men jag lägger ingen vikt vid det. Jag tänker inte kommentera honom. Vi vet att det smäller om honom, men det är inte därför vi förlorar matchen, säger Magnus Eriksson.

– Jag uppfattade inte situationen så tydligt. Men ja, det är olyckligt. Det är kanske lite vårdslöst av Simon Strand. Han försöker täcka ut bollen och gör det för hårt. Jag vet inte hur Joel mår, men jag tror att han åkte in till sjukhus, säger Hjalmar Ekdal.

Senare visade det sig att Asoro var kvar på Tele2 Arena för ”observation” av Djurgårdens läkare.

Hyllas av Thelin

På presskonferensen efteråt fick Elfsborgs tränare Jimmy Thelin frågor om Bergstrands utspel.

– Jag vill inte uttala mig om Kims åsikter, sa han.

I stället valde Thelin att hylla sin vänsterback.

– Jag kan konstatera att Strand är fantastiskt bra i dag. Kanske bäst på plan i dag, säger han.

– Kollektivet var bra men Simon Strand stack ut där och var matchens bästa spelare i dag.

Lagkaptenen Johan Larsson fyller i.

– Alla lag har en spelare som är omtyckt av sitt eget lag och illa omtyckt av de andra. Jag vill kanske inte vara en sån spelare, säger Larsson och skrattar innan han fortsätter:

– Men han är otroligt viktig för oss. Han rör om i grytan och gör så att det blir känslor och upprört. Det tar lite fokus från andra lag som kanske faller ur matchbilden på grund av det. Jag tycker att han får alldeles för lite cred för det han gör som fotbollsspelare.

Eriksson tog Strand åt sidan

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson vill inte heller prata om Simon Strand.

– Jag tänker inte kommentera honom.

– Man vet ju hur han är som spelare men jag lägger ingen vikt vid det. Det är inte där vi förlorar matchen. Sen vad jag tycker och tänker om honom kan du ta med honom, han kommer där borta, säger Eriksson och pekar mot Elfsborgsspelaren som han tog åt sidan för ett snack i den mixade zonen.

Vad menar du med ”hur han är som spelare”?

– Det vet ni ju. Det smäller och så vidare. Men det vet vi ju om och det är inte där vi förlorar matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.