Linda Sembrant

Positiva svar för Sverige

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

BÅSTAD. Goda nyheter från det svenska EM-lägret.

Elin Rubensson tränade för fullt och Linda Sembrant lämnar lugnande besked om sin fot.

– Det hade kunnat vara värre, säger hon.

När Sverige i dag spelade internmatch under sin stängda träning så var Elin Rubensson med. Häcken-mittfältaren har missat både matcher och träningar de senaste veckorna på grund av en överansträngning i låret.

– Men jag känner på träningen nu att jag är i bra form. Vi tar det steg för steg, vi har en plan som vi följer. Men jag körde max i dag, så det är inte så långt ifrån att jag kan köra max utan vila, säger hon.

Hon har dragits med ett flertal skador under våren, och tror att de olika positionsbytena ligger bakom. Hon har hoppat mellan mittfältet, ytterförsvaret och nu i vår också anfallet. Detta efter det långa graviditetsuppehållet.

– Min kropp har gått igenom väldigt mycket de senaste två åren. Klart att det har varit lite ovant för mig att plötsligt spela forward, det blir en helt annan typ av löpningar. Sen vet jag inte om det är det som har gjort att jag dragit på mig skador, men jag tror att det kan ha spelat in. 

”Då är jag redo för Brasilienmatchen”

Också i landslaget ses hon som en väldigt allround spelare, och kan slängas in både på mittfältet och i försvaret.

– Det har ändå varit helt okej att spela ytterback också. Jag är bara glad att jag tagit mig tillbaka till landslaget och den här nivån. Sen vilken position det är, jag spelar där tränaren vill ha mig. 

Nu återstår det några träningar efter morgondagens midsommarfirande, och Rubensson utesluter inte spel mot Brasilien på Friends nästa vecka.

– Nej, jag tyckte att det kändes bra i dag. Ett par träningar till så kommer jag nog vara redo för Brasilien. 

Du känner ingen som helst tvekan om att du kommer vara med i EM?

– Nej. Inte i dagsläget. 

Linda Sembrant klev av onsdagens träning med en stukad fot.

Sembrant ger lugnande besked

En som inte var med under den stängda träningen var försvararen Linda Sembrant, som i stället lite försiktigt klev in i presshuset efter att ha stukat foten i en närkamp med Lina Hurtig i går.

– Det är okej, det hade kunnat vara värre. Det är dag för dag nu, i dag började jag med rehabövningar. Jag har inte tänkt så mycket på Brasilien-matchen, jag vill bara tillbaka i träning så snart som möjligt. Men det gäller att vara lite smart och inte stressa på för mycket.

Hon missade OS i fjol på grund av en korsbandsskada. I stället har EM legat där som hennes stora mål.

– Att få spela ett mästerskap, jag kände under rehaben att det var omöjligt att jag aldrig skulle få göra det igen. Det är det finaste, att få spela med landslaget i ett mästerskap och slåss för att vinna medaljer och leva i den bubblan. Det är svårt att förklara och sätta ord på det, men det är jättehäftigt och mäktigt. Så EM var med mig i skallen under hela den långa och tuffa rehabperioden, det var min motivation. Så det är häftigt att stå här i dag. 

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Thorén: Dags att vakna ur lyxslummern

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linda Sembrant

Damlandslaget i fotboll

Elin Rubensson

Fotbolls-EM