Premier League

Anthony Elanga hyllas efter startdebuten

Om svensken går före Jadon Sancho? Keane: ”Uppenbarligen”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Inför Manchester Uniteds match mot Aston Villa pratade alla om Anthony Elanga.

Efter svenskens arbetsamma insats i 2–2-mötet pratas det ännu mer.

– De lade bollen längs vänsterkanten, han jagade efter. (Jadon) Sancho gör inte sådant, säger Jamie Redknapp i Sky.

Roy Keane summerade det kort men koncist i Skys studio inför Premier League-mötet.

På frågan om 19-årige Anthony Elangas startplats mot Aston Villa innebär att han nu går före Jadon Sancho svarade den förre Man United-spelaren:

– Uppenbarligen. Han är en spännande ung kille. Enda frågetecknet, som alla unga spelare har, är om han producera framåt. Det måste vara fantastiskt för hans självförtroende, att få starta före alla dessa spelare som sitter på bänken.

Att svensken – sprungen ur Uniteds akademi – väljs före Sancho är anmärkningsvärt med tanke på den sistnämndas prislapp på runt 850 miljoner kronor.

Fernandes: ”En av de bästa”

Det blev 78 minuters spel för Elanga som bytte med just Sancho. Efteråt får han lovord av bland annat lokaltidningen Manchester Evening News:

”Imponerade på vänsterkanten i sin första ligastart. Hans direkta löpningar tryckte tillbaka Villa och Uniteds anfall var snabbare med honom”.

Även Bruno Fernandes, som gjorde båda målen för United, var full av beundran.

– Han var en av planens bästa i dag, han gav allt, säger portugisen till klubbens egna kanaler.

– Jag sa till honom att ett av mina mål startade med hans bollvinst. Det ser inte mycket ut, men är väldigt viktigt i sådana här matcher.

Keanes expertkollega Jamie Redknapp instämmer.

– Man United har alltid haft fantastiska yttrar som kan driva boll, inte bara i trängda lägen, utan de har också farten för att utmana. Därför valde man Elanga i dag, säger Redknapp i Sky.

– De två första delarna av matchen lade de bollen längs kanten, han jagade efter. Sancho gör inte sådant och det är ett bekymmer för honom.

Rangnick: ”Visade varför jag valde honom”

Minuten efter att Sancho kommit in kvitterade nyförvärvet Philippe Coutinho till 2–2. Keane påpekar att det därmed knappast blev ett dröminhopp för United-spelaren.

– Han (Sancho) står inför en rejäl utmaning nu. Det är ju meningen att han ska vara spelaren som gör skillnad, säger Keane.

Ralf Rangnick var nöjd över beslutet att starta Elanga.

– Han gjorde det bra och hade två bra möjligheter att göra mål. Men han visade vad jag förväntade mig att se och varför jag startade honom, säger tränaren till Sky.

På frågan om svensken är före Sancho i ordningen nu är svaret mer svävande:

– Vi har så många matcher att spela att jag inte tänker på vem som är före. I dag blev beslutet att spela (Elanga) från start men det kan se annorlunda ut nästa match.

Det var för övrigt första gången sedan november 2017 som två svenskar spelade en Premier League-match ihop i Man United. Då var det Zlatan Ibrahimovic som hoppade in mot Newcastle och gjorde Victor Lindelöf sällskap.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Englands expertis lyrisk över Elanga: ”Briljant!”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Anthony Elanga

Manchester United