Beskedet: tidigare AIK-målvakten inte aktuell för IFK Göteborg

Mikael Stahre.
Mikael Stahre.

IFK Göteborgs målvaktsjakt fortsätter.

En kandidat ser ut att kunna strykas – den tidigare AIK:aren Oscar Linnér.

– Mig veterligen är inte det namnet aktuellt, säger tränaren Mikael Stahre.

Följ ämnen i artikeln

Efter tre år med Giannis Anestis som förstemålvakt gick greken och IFK Göteborg skilda vägar när avtalet gick ut i december. Anestis är nu i grekiska svenskklubben Panetolikos.

IFK Göteborg har sålt Tom Amos (J-Södra) och inte förlängt med Ole Söderberg.

Har bara en målvakt

Det innebär att Blåvitt bara har en seniormålvakt, unge Adam Benediktsson som stod de två avslutande matcherna i allsvenskan 2021.

– Vi ser absolut Adam som en potentiell förstemålvakt under 2022, säger Mikael Stahre efter den avslutande IFK Göteborgsträningen inför träningsmatchspremiären borta mot Nordsjälland, lördag.

Sportbladet har tidigare avslöjat hur Genoas Adrian Semper tidigare varit aktuell och att FC Köpenhamns Sten Grytebust var överens med IFK Göteborg – men norrmannen klarade inte läkarundersökningen.

Till Fotbollskanalen sa den tidigare AIK-målvakten Oscar Linnér under torsdagen att han hade ett erbjudande från en allsvensk klubb.

– Det är en klubb som jag i princip sagt att jag vill gå till om det inte kommer något annat som jag inte kan tacka nej till, sa Linnér till sajten.

Men på Mikael Stahre låter det inte som IFK Göteborg är ett alternativ för 24-åringen:

–  Mig veterligen är inte det namnet aktuellt.

Oscar Linnér, tidigare i AIK, nu i Brescia.
Oscar Linnér, tidigare i AIK, nu i Brescia.

Ny målvakt med till Spanien?

Till mötet med Nordsjälland tar IFK Göteborg med sig två målvakter: Adam Benediktsson, 19, och provspelande Gustav Lilienberg, 18, tidigare i IFK Göteborg men senast i Southamptons akademiverksamhet.

Hur viktigt att ha klart med målvakt till nästa vecka när ni åker på läger till Spanien (två matcher spelas där mot Hammarby och Lokomotiv Moskva)?

– Det är viktigt, men det viktigaste är att vi inte forcerar något. Det ska vara rätt beslut. Vi är bekväma med Adam. Han har gjort det jättebra. Det är lika mycket den totala målvaktssituationen som att vi jagar en etta. Vi behöver senioritet, säger Mikael Stahre.

Grekisk namn bland spekulationerna

Ytterligare ett namn som det spekuleras kring i IFK Göteborg är Vasilis Barkas, bänkad målvakt i Celtic.

Blåvitt ska enligt källor också ha hört sig för om den tidigare grekiske landslagsmålvakten som har hamnat utanför startelvan i Celtic sedan skottarna värvade Joe Hart i somras och 27-åringen letar alternativ för att få speltid.

Men enligt vad Sportbladet erfar från grekiska källor är en flytt/lån till IFK Göteborg inte sannolik eftersom Barkas har ett mycket bra kontrakt som gäller i ytterligare drygt två år med Celtic. En ny klubb måste på något sätt lösa målvaktens höga lönesituation.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.