”Hör inte hemma i den här klubben”

Lagkamraten kritiserar petade Balotelli: Är sanningen

FOTBOLL

Efter en succéartad höst har Mario Balotelli petats i två matcher i rad.

Nu riktar lagkamraten Valentin Eysseric återigen kritik mot italienarens attityd.

– Jag är ärlig och säger sanningen, säger Eysseric enligt ESPN.

Foto: TT

Mario Balotelli har fått en nystart på karriären i franska Nice och är med sina nio ligamål en stor anledning till att laget just nu parkerar på en oväntad tredjeplats i Ligue 1. Men efter 0–3-förlusten mot Monaco den 4 februari bänkades italienaren först i 1–0-segern mot St Etienne och var sedan inte ens med i truppen när Nice i helgen spelade 2–2 mot Rennes.

”Går in i sig själv”

Lagkamraten Valentin Eysseri, som tagit Balotellis plats in startelvan, säger att något hände med 26-åringen efter mötet med Monaco.

– Han var väldigt besviken och stördes av att han inte lyckats göra mål. Alla måste ställa sig till kollektivets förfogande och jag tycker att han kan förbättra sig på den punkten. Ibland går han in i sig själv så att du inte får kontakt med honom. Han måste tänka mer på laget och arbeta tillsammans med oss. Det skulle öppna fler målchanser för honom, sa Eysseri för några dagar sedan till franska L’Equipe.

”Han hör inte hemma här”

Kritik 24-åringen upprepade efter poängförlusten mot Rennes.

– Mina ord var ärliga och jag sa sanningen. Det är synd att han kan uppträda på det sättet, när han börjar deppa. Vi ser honom i träning varje dag och vet att han är en fantastisk spelare, säger Eysseri.

Valentin Eysseri menar att det är Balotellis attityd som gör att han i dag spelar för Nice och inte i en av världens största klubbar.

– Jag tycker inte att han hör hemma här med oss. Även om jag respekterar alla mina lagkamrater så är han bättre än oss alla. Det är en skam.

– Han kunde ha hjälpt oss i den här matchen där han verkligen kunde ha gjort skillnad men tränaren kräver en stor arbetsinsats av oss alla och accepterar inte att någon slappnar av. Det har vi sett med Mario.

ARTIKELN HANDLAR OM

OGC Nice

Ligue 1