Flera coronafall i Helsingborg

Matchen mot Djurgården kan skjutas upp

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Armin Gigovic har sedan tidigare insjuknat i corona.

Nu har ytterligare en spelare i A-truppen – samt flera ungdomsspelare – i Helsingborg fått viruset.

Det sätter söndagens match mot Djurgården i farozonen.

Helsingborg ska möta Djurgården på hemmaplan, men efter nya coronafall finns det nu frågetecken om matchen ens kommer att bli av. Något Fotbollskanalen var först med att rapportera om.

– Vi har testat spelare inom föreningen och vi väntar svar på det. Troligtvis kommer det komma under förmiddagen i morgon. För vår del har vi en match som ska spelas på söndag och det är klart att det finns en oro kring vad det är vi kan ställa upp med för lag, säger klubbdirektören Joel Sandborg till Sportbladet.

Ni vill alltså avvakta och se vad testerna säger?

– Så är det givetvis. Vi måste se vad som händer under förmiddagen i morgon. Är det så att vi har ett större antal bekräftade fall eller om vi har spelare som börjat få symtom, då kommer det bli svårt att få ihop ett lag. Speciellt eftersom vi har en situation på U19-sidan. Vi är givetvis oroliga för vad som händer det här dygnet, säger Sandborg.

Viktigt dygn

Vilken spelare i A-truppen det rör sig om vill inte klubben uttala sig om. Men Sandborg säger att spelarna mår bra efter omständigheterna.

Nu återstår alltså att se vad som händer det närmaste dygnet.

– Vad vi förstår det som så finns det inget som är reglerat kring antal fall (som krävs för att en match ska ställas in). Snarare får vi anmärka ett ärende till tävlingskommittén, beskriva läget och föra en dialog med Djurgården på hur de ser på att komma ner och möta oss. Utifrån det kan vi bara beskriva läget. Vi vet att det har funnits matcher som ställts in i lägre serier. Om det nu skulle vara så att vi tyvärr har drabbats av det, så hoppas vi att man ska göra en likvärdig bedömning, säger Sandborg.

Svårt för Djurgården

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Jag har hört informationen, men vet inte mycket mer. Sen läste jag precis vad som kom ut under kvällen. Det är ganska nya nyheter som vi inte har hunnit hantera internt, säger han.

Han berättar att man i nuläget planerar för att åka till Helsingborg under lördag eftermiddag.

– För vår del är det ganska svårt med allsvenskan, europaspel och svenska cupen att hitta nytt speldatum, det är väl min första tanke. Jag förutsätter att det blir match och att den spelas på söndag, säger Andersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.