Forsberg: Han är som en 25-åring

Zlatan kan få ”Foppas” gamla tränare

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ralf Rangnick väntas ta över Milan.

Emil Forsberg tror inte att tränaren skulle ha problem att dra jämnt med Zlatan Ibrahimovic.

– Det är två starka personligheter vi snackar om, men varför skulle det inte fungera?, undrar han.

Ralf Rangnick har länge varit tränare i Emil Forsbergs RB Leipzig, men uppges nu ha gjort klart med AC Milan inför nästa säsong. Ett faktum som föranlett ett stort kaos i den italienska storklubben och som påstås ha gjort Zlatan Ibrahimovic upprörd.

Rangnicks filosofi som tränare är att satsa på och förädla unga spelare, så om Zlatan Ibrahimovic – som sitter på utgående kontrakt – stannar kvar i klubben är det oklart var 38-åringen ska passa in i pusslet.

Ett dilemma? Inte enligt Emil Forsberg.

”Ett fenomen”

I en intervju med lokaltidningen Leipziger Volkszeitung får han frågan om det vore som om ”två världar kolliderade”, men svarar lugnande att han inte tror Rangnick och ”Ibra” skulle ha några problem att dra jämnt.

– Zlatan är fortfarande en spelare som gör stor skillnad. Han är en som 25-åring i kroppen och alltjämt den viktigaste spelaren i Milan. Han är ett fenomen, en spelare med grym karaktär. Visst, bägge två har starka personligheter men varför skulle det inte fungera?, säger Forsberg i intervjun som publiceras först på söndag, men som Sportbladet fått ta del av på förhand.

”Inga gränser”

28-årige Forsberg får också frågan om han själv tror han har tio år till i sig på högsta nivå.

– Jag sätter inga gränser. Jag kommer spela så länge det är kul och kroppen tillåter, säger Forsberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE