Solskjær: ”Vi är inte ett lag som ska sluta sexa”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Champions League-platsen var redan förlorad.

Läge att avsluta säsongen snyggt inför hemmafansen? Nej då.

Manchester United stod för ett nytt bottennapp i 0–2-förlusten mot Cardiff.

– Det är nästan pinsamt att gå av plan och applådera fansen, säger Ole Gunnar Solskjær till Sky Sports.

Det enda som fanns att spela om för Manchester United i säsongsavslutningen hemma mot Cardiff var en eventuell femteplats, då Champions League-platsen redan hade förlorats.

Det syntes på Ole Gunnar Solskjærs laguttagning, där bland annat 17-årige Mason Greenwood fick chansen från start, samtidigt som både Victor Nilsson Lindelöf och Luke Shaw stod utanför matchtruppen.

Den där femteplatsen skulle inte ha nåtts även om det hade blivit en seger, då Arsenal gjorde sitt borta mot Burnley.

Men United kunde ju – minst sagt – ha avslutat snyggare.

Ett redan nedflyttningsklart Cardiff fick i stället ett fint avslut på sin Premier League-sejour, när de vann med 2–0 tack vare två mål av Nathaniel Mendez-Laing.

”Lång och svår väg”

I Unitedlägret var det desto dystrare tongångar.

Supportrar började lämna arenan långt innan slutsignalen hade ljudit, besvikna över ännu ett bottennapp för laget. Så när spelarna efter matchen skulle gå ”ärevarv” för att tacka fansen för säsongen var det inte så många kvar att tacka.

– Vi är inte ett lag som ska sluta sexa. Men det är där vi är. Vi måste jobba oerhört hårt. Men vi är redo för utmaningen, säger Ole Gunnar Solskjær till Sky Sports.

– Det är inte den här matchen som gör att säsongen slutar så här. Det är många saker som lett till att vi slutar sexa.

Den säsongsavslutande förlusten förkunnade att United, som till en början inledde starkt direkt efter att norrmannen tagit över tränarrodret klubben, blott skramlat ihop två segrar på sina 12 sista matcher denna säsong.

– Vi måste hitta oss själva igen och det är därför jag kommit in. Vi har jobbat oerhört hårt men vi gick in i en tegelvägg i slutet av säsongen. I slutet hade vi helt enkelt inte tillräckligt mycket kraft, säger Solskjær.

”Alla möjliga faktorer”

I och med att det bara blev en sjätteplats så innebär det också att United får gå in i Europa League redan i kvalomgångarna.

– Vi måste bara ta den utmaningen. Vi vet vad vi måste jobba på och jag tror spelarna har fått meddelandet också, säger Solskjær.

Frågan är vilken trupp som Solskjær har att tillgå när säsongen startar efter sommaren?

Att Manchester United är en klubb som kommer att värva och sälja en hel del spelare under sommaren är minst sagt sannolikt.

– Det handlar om att fixa laget, fixa systemet, få spelare i form. .. Det är alla möjliga faktorer, det är inte bara att vi måste ha nya spelare. Vi har bra spelare, säger Solskjær och fortsätter:

– Det finns olika anledningar till att spelarna här inte haft en bra säsong. I vissa fall är det spelarens fel, vissa fall klubbens. Vi får titta oss själva i spegeln.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE