Per-Ola Ljung sparkas av Helsingborg

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Helsingborg har sparkat sin tränare Per-Ola Ljung.

Det meddelar den allsvenska klubben under lördagen.

”Den skrala poängskörden under våren är sådan att vi nu låter en annan tränare ta över”, säger klubbens ordförande Krister Azelius i ett pressmeddelande.

I morgon presenteras hans ersättare.

Allsvenska Helsingborg har sparkat sin tränare Per-Ola Ljung.

På tolv matcher under vårsäsongen har det blott blivit två segrar för den allsvenska nykomlingen, som ligger på kvalplats inför omstarten efter sommaruppehållet.

”Jobbat hårt”

En resultatrad som Helsingborgsledningen har bedömt är undermålig.

”Vi hyllar Peo för hans stora insatser för Helsingborgs IF genom åren, inte minst när han nyligen återförde föreningen till Allsvenskan. Den skrala poängskörden under våren är dock sådan att vi nu låter en annan tränare ta över”, säger klubbens ordförande Krister Azelius till HIF:s webbplats.

”Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan. Vi har jobbat hårt och haft roligt på vägen”, säger Per-Ola Ljung själv.

Kallat till presskonferens

Ljung tog över rodret i Helsingborg november 2016 efter att laget åkt ur allsvenskan. Efter två säsonger i superettan var Skåneklubben tillbaka i allsvenskan till årets säsong.

Någon ersättare till Peo Ljung har inte utsetts – eller rättare sagt presenterats.

Kort efter beskedet om Ljungs avsked kallade klubben via ytterligare ett pressmeddelande till presskonferens i morgon (söndag) klockan 14, där lagets nya huvudtränare kommer att presenteras.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM