Avslöjar: Blåvitt nära värva Hallenius

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Inget Gif Sundsvall.

Sportbladet kan avslöja att Linus Hallenius är nära en övergång till IFK Göteborg.

Blåvitt har snart löst sina anfallsproblem. Enligt uppgifter till Sportbladet slutförhandlar allsvenska klubben med Linus Hallenius, och går vinnande ur kampen med Gif Sundsvall om den 31-årige anfallaren. Superettanklubben som han representerat mest under sin seniorkarriär.

Hallenius bröt i helgen sitt avtal med Apoel, Cypern, ett år innan det gick ut, och ser nu ut att gå till IFK Göteborg som bosman. Hallenius vill hem till Sverige och vill till Göteborg.

– Giffarna är alltid aktuellt. Många klubbar har hört av sig då det kommit fram att jag blivit fri spelare. Jag har inte varit i den här situationen så ofta, att jag är fri, så jag ska lyssna på alla förslag som kommer, sade Hallenius till ST.

Linus Hallenius i Gif Sundsvalls tröja.
Foto: BILDBYRÅN
Linus Hallenius i Gif Sundsvalls tröja.

Tvåa i skytteligan

Anfallaren har tidigare representerat Sundsvall, Hammarby och Helsingborg i allsvenskan – och säsongen 2018 gjorde han 18 mål för Sundsvall och blev tvåa i skytteligan.

IFK Göteborg drabbades nyligen av ett tungt avbräck, lagkaptenen Robin Söder – tvåa i allsvenskans skytteliga i fjol – tvingas till operation och missar enligt uppgifter resten av säsongen.

Den trolige ersättaren Hallenius har den senaste säsongen gjort sex mål på fjorton matcher för Apoel i cypriotiska ligan.

Sommarens svenska transferfönster har flyttats och öppnar den 29 juli.

Sportbladet har sökt IFK Göteborg för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.