Neymar

PSG rasar mot Neymars beslut

Stjärnan dök aldrig upp

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Neymar är på väg att bråka sig bort från PSG.

Klubben rasar mot stjärnan – och sportchef Leonardo bekräftar att han kan säljas.

– Om vi får ett rimligt erbjudande, säger Leonardo.

Neymar ryktas bort från PSG.

Uppgifter gör gällande att 27-åringen tröttnat på tillvaron i Paris-klubben och vill tvinga igenom en flytt tillbaka till Barcelona.

Stjärnan var så sent som i går (söndag) på plats på Maracanã i Rio de Janerio och stöttade det brasilianska landslaget när de vann Copa América.

Dök aldrig upp

På måndagen skulle han ha infunnit sig vid PSG:s återsamling. Men Neymar dök aldrig upp. Och nu rasar klubben mot stjärnans beslut.

”I dag, den 8 juli, skulle Neymar ha infunnit sig vid återsamlingen tillsammans med övriga professionella lagkamrater. PSG noterar att Neymar inte dök upp till den avtalade tiden och platsen – detta utan klubbens godkännande. PSG utreder situationen och kommer att vidta nödvändiga åtgärder”, skriver klubben i ett uttalande.

”Inget kontroversiellt”

Men enligt Neymars pappa var frånvaron planerad sedan en lång tid tillbaka.

– Neymar ska vara tillbaka i PSG den 15 juli. PSG är medvetna om detta. Det finns inget kontroversiellt i det här, säger han till brasilianska Fox.

”Har kontaktat oss”

Samtidigt kommer spanska uppgifter om att Neymar ska åka till Barcelona i slutet av denna vecka för att ”snabba på” en övergång till Barça.

Och i natt uttalar sig PSG:s sportchef Leonardo i en intervju med Le Parisien där han bekräftar att Neymar kan säljas.

– Om det kommer ett erbjudande som passar alla parter. Just nu finns inget erbjudande, men ja, vi har blivit kontaktade av Barcelona. De säger att de vill köpa Neymar, men vi är inte en klubb som säljer. Vad Barça måste göra? Prata och förhandla med oss, säger Leonardo.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Neymar

PSG, Paris Saint-Germain FC