Publicerad:

Succénorrmannen: ”Har sagt att jag inte vill lyssna”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

En succévår och skytteligaledning i allsvenskan – och norsk landslagsman dessutom.

Att Tarik Elyounoussi kan bli hett villebråd i sommarens transferfönster känns inte osannolikt.

– Jag har sagt till mina agenter att jag inte vill ha snack eller prat. Jag vill ha fokus på matcherna vi har nu, säger anfallaren.

Efter en längre isbadsbehandling ger sig Tarik Elyounoussi ut i ett något varmare solljus på ”altanen” utanför klubbhuset i Karlberg för att möta presskåren på plats.

– Det känns okej. Det är lite smågrejer. Små, små muskelgrejer. Men man tar hand om det. Det viktigaste är att göra sig klar till matchen. Mycket isbad, mycket behandling, säger AIK-stjärnan innan han försäkrar om att stormatchen mot Malmö FF inte är i någon farozon.

– Jag hoppas att man får igång det där med att komma till chanser och göra grejer. Om min kropp fungerar bra vet jag att jag gör det. Det viktigaste är att jag tar hand om kroppen för det kommer många viktiga matcher, säger Elyounoussi.

”Folk pratar rykten hit och dit”

Med nio mål på det personliga kontot under våren så går den norske landslagsspelaren in efter uppehållet som allsvensk skytteligaledare.

Han går också in mot ett öppnande transferfönster.

Och med Elyounoussis facit blir det svårt att undkomma frågan: Vad händer egentligen i sommar?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är mina agenter som sköter det där, och vi har ju pratat med klubben om nytt kontrakt också, säger Elyounoussi och fortsätter:

– Jag har sagt till dem att jag inte vill ha något snack eller prat. Jag vill ha fokus på matcherna vi har nu. Speciellt kvalmatcherna till Champions League. Något annat blir fel fokus för mig. Vi har det bra, vi trivs bra och det är en fin klubb med bra folk. Vi får se hur det blir.

Sedan finns det ju – naturligtvis – i alla fall visst intresse för den mångsidige målgöraren.

– Exakt. Intresse finns oavsett, så är det. Folk pratar rykten hit och dit. Jag vill inte lyssna på sådant. Om det inte är något konkret, då kanske jag kan ta ett par minuter att lyssna. Men fram till dess har jag fokus här.

Har du haft något samtal med din agent där du också fått säga att du inte vill lyssna?

– Haha ja, faktiskt. Sedan sa jag det från början också och de har respekterat det. Men typ: ”Det finns lite intresse. Är det något konkret? Nej, då vill jag inte höra”. Det blir bara spekulationer annars.

Vänsterback på söndag?

Om man vill spekulera i annat i stället kan man göra det i vilken position Tarik Elyounoussi får spela på söndag.

Anfallare ena dagen, mittfältare den andra. Och så vidare.

– Senast (mot Norrköping) fick jag ju avsluta som vänster-wingback. Det säger ju lite, säger 31-åringen.

Är det frustrerande att flyttas runt på planen så mycket?

– Jag brukar försöka använda energin på rätt sätt. När Rikard säger: ”Jag vill ha dig där” så frågar jag inte varför. Jag gör bara mitt jobb. Jag tar det hellre som en komplimang att jag kan spela på olika positioner.

Inför toppmötet mot Malmö så kommer både mittbacken Panos Dimitriadis och vänster-wingern Anton Saletros att vara avstängda. Lägg därtill en förkylning under fredagen för Rasmus Lindqvist (enligt AIK-tränaren Rikard Norling).

Du kanske får starta som vänsterback mot Malmö?

– Ja, men då tar jag handskarna på och kör. Det blir ju mer offensivt än defensivt. Men jag kör. Jag har sett hur Marcelo spelar i Real Madrid. Kommer till massa chanser, inlägg och assistlägen, så varför inte?

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: