Malmös blytunga seger i guldracet

avAndreas Käck, Makoto Asahara, Stefan Alfelt

595 minuter, men till slut spräcktes Isak Petterssons nolla.

Sören Rieks frälste MFF, som därmed hakar på AIK i guldracet.

– Extremt viktigt, säger Markus Rosenberg i C More.

AIK hade satt press på Malmö i guldracet genom att besegra Häcken med 2-1. För MFF väntade sedan tufft motstånd i form av IFK Norrköping – med seriens hetaste målvakt i laget.

Men inte ens Isak Pettersson kunde stå emot.

I den 57:e minuten knorrade Markus Rosenberg in bollen i straffområdet till en framstötande Sören Rieks som nickade in 1–0 – och därmed spräckte Peking-keeperns 595 minuter (!) långa nolla.

”I det närmaste perfekt”

Detta efter en föregående halvlek där det snarare var gästande Norrköping som dikterade de spelmässiga villkoren.

– Vår första halvlek är i det närmaste perfekt. Frånsett sista minuterna kontrollerar vi matchen. Första halvlek är alldeles lysande, säger Norrköpingstränaren Jens Gustafsson på presskonferensen efter matchen.

– Norrköping chockade oss med mycket energi och vi var inte beredda, säger Malmös dito Uwe Rösler vid samma presskonferenspodium.

– Första halvlek är riktigt, riktigt dålig, säger Markus Rosenberg i C More.

– Jag vet inte vad det var, vi kom inte i gång alls. Två veckor utan match. Vi är ju vana vid match var tredje eller fjärde dag... Men andra halvlek är betydligt bättre.

”Tufft att sitta här som förlorare”

Och framförallt gjorde ju Malmö som sagt något Norrköping inte mäktade med att göra – det vill säga göra mål.

”Peking” pressade på för en kvittering mot slutet. Formstarke Sead Haksabanovic fick ett bra läge med kvarten kvar, men Johan Dahlin räddade.

Rasmus Lauritsen hade sedan en boll inne, men blev – att döma av reprisbilderna – korrekt avvinkad för offside.

– Andra halvlek kom Malmö ut väldigt tufft och vi kunde inte kontrollera matchbilden. Malmö kom i våg efter våg. Det är tufft att sitta här som förlorare. Sällan jag har skådat ett Malmö så skärrat som i första halvlek, säger Jens Gustafsson.

”Extremt viktig”

MFF vann alltså med 1–0 och segern gör att man är två poäng bakom AIK, som just nu leder serien. Djurgården kan dock återta serieledningen vid seger mot Helsingborg i morgon måndag.

– Det kommer vara jämnt hela vägen. En sån här match är extremt viktig att vinna. Det kommer vara sju finaler från och med nu. Det gäller att knyta ihop säcken. Det är allsvenskan, alla slår alla, säger Markus Rosenberg.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM