”Ska vara riktigt glad att han kommer undan”

Av: Malin Wahlberg, Simon Bank

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Sirius skrek på straff efter en misstänkt hands på Jesper Karlström.

Efter matchen diskuterades situationen både mellan tränare och spelare.

– Han ska vara riktigt glad att han kommer undan utan straff den matchen, den var solklar, säger Stefano Vecchia. 

Sirius hade stora delar av spelet i premiären mot regerande mästarna Djurgården. Ändå blev det förlust med 0-2 på Studenternas. 

–  Det är väldigt surt med förlust, men spelet såg ganska bra ut. Det känns bra att vi kan gå in och dominera. Inte bara dominera utan skapa chanser också, säger Stefano Vecchia.

Siriusspelaren var en av planens bästa spelare och inblandad i flera situationer. Bland annat en duell med Erik Berg där Vecchia ville ha straff, vilket han och Jesper Karlström diskuterade i pausen.

Foto: Dplay
Handssituationen

– Vi är bra kompisar. Jag sa att det var solklar straff och han sa att det inte var det. Vi får kolla på den, men den kändes tveksam, säger Vecchia.

”Kommer aldrig förstå”

Sirius skrek även på straff i den andra halvleken efter en misstänkt hands på just Karlström.

– Den behöver vi inte ens snacka om. Han ska vara riktigt glad att han kommer undan utan straff den matchen, den var solklar. Men det är inte det vi förlorar på. Vi har våra lägen och om vi gör mål på dem blir det en annan match, säger Vecchia. 

Karlström håller inte med.

– Jag hade min hand intill kroppen så träffar den väl både på magen och handen, men det är absolut inte straff. Jag kan inte göra något annat än att ha den intill kroppen så det är inget att snacka om.

Även på presskonferensen diskuterades straffsituationen mellan tränarna. 

– Jag tror att Kim hade vart jävligt tjurig om det varit i andra riktningen. Jag tycker att det är straff, den tar på Karlströms hand. Men ärligt, jag kommer inte ihåg direktiven för hands, säger Henrik Rydström

– Jag kommer aldrig att förstå det där, svarade Kim Bergstrand

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE