”Det är inte på papperet det avgörs”

Kujovic kritisk till Hammarbys guldchanser

Emir Kujovic under svenska cupen 2020.
Emir Kujovic under svenska cupen 2020.

Hammarby väntas kunna utmana Malmö FF om guldet.

Men Emir Kujovic tror inte på Stockholmsrivalen.

– De har ju tappat Djurdjic som jag tror kommer vara ett stort tapp för dem, säger stjärnan.

Med skyttekungen Mohamed Buya Turay borta är det Emir Kujovic som förväntas göra målen för Djurgården. Men anfallaren, som stod för fyra mål på nio matcher och 284 minuters speltid förra säsongen, vill inte slå fast att han blir lagets målkung.

– Vi är flera stycken. Kalle (Holmberg) har också kommit in som en bra målskytt. Sedan har vi andra också. Men självklart vill jag bidra med att göra mål. Jag har varit skyttekung och vill också ta den rollen, jag gömmer mig inte från den. Men det är viktigt att man förstår att det handlar om alla och att det är ett lagspel. Det var så vi vann guldet, säger han.

”Hade mått mycket bättre av fler matcher”

Kujovic har inte spelat kontinuerligt de senaste säsongerna och fick mest hoppa in när han kom till Djurgården i slutet av förra säsongen. 31-åringen hade därför gärna fått några träningsmatcher innan premiären mot Sirius.

– Det är det klart att jag hade mått mycket bättre av att spela fler matcher och förbereda mig för allsvenskan för det är matchtempot och känslan jag inte haft kontinuerligt. Men det är så för de andra och jag ska försöka komma i det så snabbt som möjligt.

Måljubel i cupmötet med Dalkurd.
Måljubel i cupmötet med Dalkurd.

Precis som förra säsongen är det inte många som tippar Djurgården i toppen. I stället är det Malmö FF och Hammarby som får de flesta av rösterna.

– Ingen trodde på oss förra säsongen heller, det kanske passar oss bra att ingen snackar om oss, säger Kujovic och fortsätter:

– Malmö är alltid favoriter med den bredd och de spelare de har. Men det är inte på papperet det avgörs. Jag hoppas och tror att vi vinner allsvenskan. Hammarby vet jag inte. De har ju tappat (Nikola) Djurdjic som jag tror kommer vara ett stort tapp för dem så jag tror mer på oss och Malmö.

”Tror inte någon drar ifrån”

Kujovic tror också att flera lag kommer att överraska och att allsvenskan inte avgörs förrän på mållinjen.

– I och med att den här säsongen är som den är utan publik och grejer så tror jag att det kommer bli mer öppet. Många lag kan ta poäng från varandra. Det blir en väldigt speciell säsong och många som kommer vara med där uppe. Jag tror inte att något lag kommer dra ifrån.

Vad talar för er?

– Kontinuiteten är viktigt. Sedan handlar det om att de spelarna som är här upprepar samma prestationer och gör det ännu bättre. Det gäller att ha den drivkraften och det känns det som att vi har.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.