Kritiken mot Lahnes firande: ”Inte snyggt”

avMalin Wahlberg, Per Bohman

Efter AIK:s 1–1-mål sprang Jack Lahne fram och skrek Lukas Jonsson i ansiktet .

Det uppskattades inte av Siriusmålvakten.

– Det är inte snyggt gjort, säger Jonsson.

– Jag skrek bara: ”jaaaa!”. Han blev jättearg. Men om de snackar skit får de acceptera att jag gör det tillbaka, svarar talangen.

Jack Lahne blev stor hjälte för AIK efter att ha avgjort med sitt 2–1-mål. Efter målet sprang han ut till publiken och firade med fansen, vilket han också fick en varning för.

– Jag har drömt om att göra mål här på Friends Arena. En av mina bästa kompisar brukar stå på Norra Stå och jag sprang dit för att hoppa på honom. Vi har känt varandra sedan vi var sju år. Jag visste var han skulle stå.

Lahnes firande efter Chinedu Obasis 1–1-mål blev mer omdiskuterat. Supertalangen sprang fram till Siriusmålvakten Lucas Jonsson och skrek framför hans ansikte.

– Det är ju fint gjort, det är det ju. Det får stå för honom, det är inget man kan göra åt, säger Jonsson och fortsätter:

– Det är väl något glädjeskrik rakt i ansiktet. Det är inte trevligt, det är inte snyggt. Men det får stå för honom.

Lahne: ”Han blev jättearg”

17-åringen gav inte mycket för den kritiken.

– Äh. Varenda en (i Sirius) ville snacka med mig (under matchen). Snacka skit. Då ger jag tillbaka. Det får de acceptera. Jag blir inte arg när de snackar skit om mig och då kan de inte bli arga när jag gör samma sak.

Om den specifika situationen säger han följande:

– Jag skrek bara: ”jaaaaa!”. Direkt i ansiktet på honom. Han blev jättearg och tog tag i min tröja när jag ville ta bollen.

”Inte förvånad över kapningarna”

Lahne togs hårt av Sirius försvarare i den första halvleken och blödde näsblod efter att Robert Åhman Persson tryckt ner honom i marken efter några minuters spel.

– Jag försökte väl visa honom: ”Fan, byt kant”. Vi hade koll på honom, men har är lite för snabb för sitt eget bästa stundtals, säger Åhman Persson som inte var så imponerad av AIK:s insats:

– De skapar inte så mycket. De sätter in många offensiva spelare men skickar mest långt. Vi får tacka och ta emot att Henok Goitom inte startar. Han har finess.

17-åringen var dock inte upprörd över den omilda behandlingen.

– Det är normalt. Jag förväntade mig inget annat. Det är bara att ställa sig upp, ta bort blodet och köra. Jag var inte förvånad över att Kebba Ceesay kapade mig lite senare. Han gjorde det mig för förra säsongen också och är bra det det...

Foto: CMORE

Kritik mot domarna

Siriusspelarna och tränaren Henrik Rydström var inte nöjda med domarinsatsen på Friends och tyckte att Mohamed Al-Hakim påverkades för mycket av hemmapubliken.

– Sebastian Larsson kanske inte ska vara kvar på banan och vi kanske ska ha en straff. Det är beröm till hur supportrarna jobbar här, säger Rydström till C More.

– De får många tveksamma domslut med sig. Det är bittert, sa hans tränarkollega Mirza Jelecak på presskonferensen.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM