Isak om Barça: ”Har inte koll”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:

Alexander Isak, 19, kopplas till spanska storklubben Barcelona.

Nu kommenterar han ryktena.

– Jag har inte tänkt lägga fokus på det. Jag vill inte låta sådant påverka mig, säger den svenske supertalangen till Expressen.

Efter elva mål på lika många matcher är Alexander Isak hetare än någonsin.

Succén har inte gått obemärkt förbi.

Enligt spanska tidningen Mundo Deportivo har spanska giganten Barcelona visat intresse för 19-åringen. De skriver också att hans ordinarie klubb, Borussia Dortmund, är nu öppna för att sälja anfallaren och fortsättning lär säkerligen följa.

Hyllas av storstjärnan

I går satte Isak ännu en straff när Willem II förlorade hemma mot Ajax. Efter matchen valde han att inte lägga allt för stort fokus på det som det snackas om ute i fotbolls-Europa.

– Det är klart att det är kul att det finns intresse runtom i världen. Jag har bara hört att det är rykten, så jag har inte koll, säger Alexander Isak till Expressen.

Ajax mittbackstjärna Matthijs de Ligt kommenterade vad han såg och tyckte om Isak. Han valde att hylla svensken.

– Han är en briljant fotbollsspelare. Han är stark, snabb och teknisk. Jag gillar inte att sätta press på andra spelare, men han är oerhört bra redan nu, säger mittbacken, som också ryktas till Barcelona.

Men det är inte bara Barca som är intresserade. Daily Mirror skriver att Chelsea var på plats igår för att scouta Isak på plats. Dock får Londonklubben inte värva på grund av den rådande transferförbudet med anledning av att klubben bröt mot Fifas regler gällande värvningar av spelare under 18 år.

Alexander Isak kostade Dortmund omkring 87 miljoner kronor när han flyttade dit från AIK 2017. Avtalet med tyskarna gäller fram till sommaren 2022.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM