Stjärnan häktad: ’Risk att han flyr’

Nya vändningen – uppges vara ”desperat”

Ronaldinho, 39, hålls fången i Paraguay.

Nu har åklagaren beslutat att han inte får släppas från häktet på grund av flyktrisk.

– Tramsigt‚ säger fotbollsstjärnans advokat.

Ronaldinho och hans bror Roberto har erkänt de använt falska dokument för att ta sig in i Paraguay. Duon frigavs i fredags på villkoret att de erkände brott, men på lördagen tog soppan en ny vändning: Domaren Mirko Valinotti utfärdade en ny arresteringsorder och lämnade över fallet till en ny åklagare, Osmar Legal.

”Risk att de flyr”

Nu har Legal hållit sitt första förhör med Ronaldinho och brodern Roberto. Enligt lokala medier varade det i fyra timmar. Efteråt lämnade han beskedet att de inte ska få resa hem till Brasilien i väntan på eventuellt åtal, utan att de ska sitta kvar i häktet fram till beslut tas.

– Risken att de flyr landet är påtaglig, säger Legal enligt Globo.

”Är desperata”

Ronaldinho och Roberto uppges ”desperata” i sin vilja att få resa hem. I sitt försvar har de lagt fram att Roberto lider av hjärtproblem och behöver medicinsk vård i sitt hemland. Deras försvarsadvokat Tarek Tuma Marín är också oförstående till den nye åklagarens hållning.

– Det är ett tramsigt och godtyckligt beslut som tagits på alltför lättvindiga grunder, säger Marín.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN