Labinot Harbuzi dog av hjärtstillestånd

Labinot Harbuzi sörjs ett år efter dödsfallet: ”Han har påverkat en hel nation”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett år har gått sedan fotbollsspelaren Labinot Harbuzi segnade ihop i sitt hem och dog.

Nu har familjen fått svar på vad som egentligen hände.

32-åringen dog av hjärtstillestånd, skriver Kvällsposten.

Beskedet att Labinot Harbuzi gått bort bara 32 år gammal skakade om Fotbollssverige. I mittfältarens hemstad Malmö hedrades han med en supportermanifestation från MFF-fansen och när landslaget spelade mot Slovakien bar spelarna sorgeband.

– Det är en underbar människa, någon som man känner och att kunna göra det för honom och hans familj och kunna visa att han var en underbar människa. Att han var den bästa fotbollsspelaren man spelat med lägger man åt sidan, man vill bara hedra personen, hur fin han är, sa landslagsmittfältaren Jimmy Durmaz inför den landskampen.

1 av 2 | Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett år efter chockbeskedet har familjen nu fått reda på varför Labinot Harbuzi rycktes ifrån dem så plötsligt.

– Beskedet vi fick av obducenten var hjärtstillestånd på grund av ett förstorat hjärta. Vi fick också information om att det var vanligt förekommande bland idrottsmän, säger pappa Ismet till Kvällsposten.

”Stora profiler har hört av sig”

Ismet tackar också för den kärlek familjen mött under det gångna året.

– Det är jättemånga som har visat sitt stöd och har funnits där för oss under året. Det betyder jättemycket för oss då han lever vidare i allas hjärtan. Även stora profiler har hört av sig och delgett sin sorg. Han har påverkat en hel nation och det ser vi då vi än i dag får meddelanden på sociala medier från supportrar och vänner och andra som har påverkats av honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE