”Svennis” bekräftar: Tar över Filippinerna

Sven-Göran Eriksson ny förbundskapten för Filippinernas landslag: ”Har bett om hjälp”

Sven-Göran Eriksson bekräftar:

Han tar över som förbundskapten för Filippinerna.

– Man kan lika gärna vara i Manila och Dubai under vintern som hemma i Värmland, säger 70-åringen till GP.

Det har tisslats och tasslats ett tag. I somras kom rapporter om att den svenske tränarlegendaren Sven-Göran Eriksson, 70, var aktuell som förbundskapten för såväl Irak som Kamerun och i helgen kom uppgifter om att ”Svennis” var klar för jobbet som Filippinernas förbundskapten.

– Det är inte klart ännu, men det har förekommit diskussioner, sa 70-åringen till Göteborgs-Posten.

Och nu bekräftar han sitt nya jobb.

”Har bett om hjälp”

Till samma tidning säger ”Svennis” att han reser till Filippinerna på torsdag för att skriva på kontraktet. Enligt GP sträcker sig avtalet över Asiatiska mästerskapen i januari nästa år.

– Allt blir klart då, jag har bestämt mig, säger han till GP.

– Framför allt gäller jobbet över två turneringar. En nu i mitten av november och sedan Asia cup i januari. De har bett om att få hjälp under den här tiden helt enkelt, fortsätter ”Svennis”.

Den rutinerade tränaren har varit arbetslös i drygt ett år. Till GP säger han att han tänkte att jobbet i Filippinerna ”kan bli skoj” och att han ”lika gärna kan vara i Manila och Dubai under vintern som hemma i Värmland”.

”Ska inte säga att jag följt dem”

GP: Hur mycket vet du om filippinsk fotboll?

– Jag har varit där och tittat på dem, men jag ska inte säga att jag har följt dem. De flesta spelarna är uppvuxna och födda någonstans i Europa eller Brasilien. Det är många med västerländskt påbrå som har en mamma eller pappa från Filippinerna.

Filippinerna är just nu rankat på 116:e plats i världen.

Sven-Göran Eriksson har tidigare tränat landslag som England, Elfenbenskusten och Mexiko samt klubblag som Leicester, Manchester City, Roma, Benfica och Lazio.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN