Rakip lämnar återbud – Djurgårdaren ersätter

Foto: PETTER ARVIDSON/TT

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Erdal Rakip, 21, lämnar återbud till landslagets janauriturné.

Den öppna platsen tilldelas Djurgårdens Jesper Karlström, 22.

– Lite av en chock faktiskt, säger Karlström till klubbens hemsida.

Det har florerat en hel del rykten kring Erdal Rakip den senaste tiden. Efter fyra SM-guld med Malmö FF ser det ut som att 21-åringen kommer skriva på för Benfica, uppger portugisisk media. På sin hemsida bekräftar också Svenska Fotbollförbundet att spelaren ”kommer att byta klubbadress”.

I samband med detta lämnar också spelaren återbud till landslagets januariturné i Abu Dhabi. Nu står det klart att den öppna platsen tilldelas Djurgårdens Jesper Karlström.

– Det var lite av en chock faktiskt men det ska bli väldigt kul. Jag hade inte tänkt på det alls men jag ser verkligen fram emot det, säger Karlström till klubbens hemsida.

Hyllas av Janne Andersson

Nyheten levererades av sportchefen Bosse Andersson under förmiddagen.

– Vi var nere på Kaknäs några stycken och körde lite fotboll för att hålla igång och Bosse kom ner och berättade. Sedan kunde jag fortsätta träningen med lite bättre självförtroende, säger Jesper Karlström.

Förbundskaptenen Janne Andersson säger sig ha haft ögonen på 22-åringen under en längre tid.

– Jesper har gjort en stark säsong i Allsvenskan med många fina insatser under året och han fanns med i diskussionen från början när vi skulle ta ut truppen. Nu fick vi ett återbud och då går den platsen till Jesper som åker med oss till Abu Dhabi, säger Andersson.

Sverige ställs mot Estland och Danmark under turneringen som pågår från 2-12 januari.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30