Jordan Larsson: ”Vi blir väldigt bra i år”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

FARO. Målskytt direkt i första matchen i nya klubben.

Dessutom ett spel som redan imponerar.

– Vi blir väldigt bra i år, bättre än förra året, säger Jordan Larsson, 20.

Efter ett år i Nederländerna med NEC Nijmegen och ojämnt med speltid var det en Jordan Larsson med något stukat självförtroende som vände hemåt till Sverige.

Han visade att kapaciteten delvis fortfarande finns där i matcherna med A-landslaget mot Estland och Danmark i Abu Dhabi.

Efter några veckors träning med sin nya klubb, IFK Norrköping, var det ännu mer av den ”gamle” Jordan Larsson som kom fram.

”Betyder jättemycket”

Anfallaren svarade för Pekings 1–1-mål i lagets säsongspremiär mot kinesiska Beijing Guoan i en träningsturning i Algarve, Portugal.

– Målet betyder jättemycket. Det är viktigt, jag är här för att göra mål och det var kul att få göra mål i debuten, redan i första matchen. Det var skönt att få hjälpa laget, säger han.

Har du tvivlat på dig själv?

– Det är klart att självförtroendet har svajat. Det är inte ovanligt hos unga spelare. Men jag har blivit mentalt starkare. Det känns jävligt bra att få ha kommit hit och ha lite mer trygghet men ändå veta att jag kan få utvecklas, säger Larsson.

Jordan Larsson och övriga IFK Norrköping visade stundtals upp mycket snabbt och finessrikt spel mot ett internationellt motstånd. Svenska fjolårssexan vann till slut på straffar, 5–3, efter 1–1 vid full tid mot Beijing som slutade nia i kinesiska ligan.

– De hade några kvalitetsspelare. Det var ett bättre lag än jag hade förväntat mig. 

Vad tycker du om ditt eget spel?

– Det kändes helt okej. Det finns saker jag kan förbättra, jag är inte i 100-procentig form. Men jag tycker att jag hittade en del fina kombinationer med både Simon (Thern), David (Moberg-Karlsson), Arnor (Sigurdsson) med flera. Det ser bra ut för att vara januari.

Spelare som tänker lika

– Jag tycker att Jens Gustafsson lyckats bra att få ihop spelare som tänker fotboll på samma sätt. Det är ytterligare en sak som stärker mig: jag vet att jag har väldigt bra spelare runt mig.

Hur bra blir Norrköping i allsvenskan 2018?

– Väldigt bra. Bättre än förra året. 

– Man ska absolut räkna med oss i år. Det visste jag även innan vi mötte det här motståndet. Med de spelarna och den ledarstaben vi har så ska man räkna med oss. 

Hur svårt var det att välja IFK Norrköping?

– Inte så svårt. Jens (Gustafsson) har visat väldigt mycket att han tror på mig. Det är en fin klubb och spelsättet passar mig perfekt. När jag väl hade bestämt mig för att flytta hem till Sverige så var IFK Norrköping det självklara valet, säger Jordan Larsson.