”United oroar sig för att José lämnar”

FOTBOLL

Personer inom Manchester United oroar sig för José Mourinho, 54.
Enligt uppgifter till Daily Mail tror en del att tränaren kommer lämna klubben.
Portugisen uppges spendera allt mindre tid i staden – och verkar mer och mer frustrerad.

Oron över att José Mourinho kan lämna sitt arbete i Manchester United grundar sig dels i att tränaren spenderar allt mindre tid i staden.

Trots att portugisen har arbetat för klubben i över 1,5 år bor han fortfarande på hotell. Dessutom ska det vara en ytterst ovanlig syn att se honom vandra runt i Manchester, till skillnad från hur det var med företrädaren Louis van Gaal.

Vill inte rota sig i Manchester

Holländaren, som tvingades bort från posten på grund av att klubben ville anställa Mourinho, sågs ofta tillsammans med sin fru på diverse restauranger och andra allmänna platser. Att Mourinho verkar ovillig inför att rota sig i staden ska personer inom United tolka som att tränaren redan vet att han inte kommer att stanna mycket längre till. Ett flertalet experter har lyft det så kallade ”tre-säsongers-syndromet”, alltså att han har en tendens att lämna en klubb efter just så lång tid.

Det blir inte bättre av att 54-åringen på sistone har visat en tydlig frustration inför klubbens agerande på transfermarknaden. Enligt uppgifter till Daily Mail ska han vara extra irriterad över att man inte har gjort något aktivt försök att värva Tottenhams Danny Rose, med en prislapp på runt 444 miljoner kronor. Lägg därtill att Pep Guardiolas Manchester City fortsätter att hålla avstånd i tabelltoppen.

Mourinhos kontrakt sträcker sig till 2019.

Härnäst för United väntar FA-cupmöte med Derby på fredag.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM