Officiellt: Kalmar värvar ny brasse

avEmil Carlsvärd

Foto: KALMAR FF
Nixon Darlanio Reis Cardoso.

I Kalmar FF har många brassar kommit och gått genom åren.

Nu är det klart att en ny spelare från Brasilien ansluter. Laget bekräftar på sin hemsida att Nixon Darlanio Reis Cardoso är klar för klubben.

– Det känns väldigt bra att vara här, säger 25-åringen till klubbens hemsida.

Sedan förra säsongen lades till handlingarna har Kalmar FF tappat offensiva pjäser som David Elm, Erton Fejzullahu, Romario, Jonathan Ring och Philip Hellquist. De har därefter sökt efter ersättare, och i förra veckan avslöjade Barometern att smålänningarna via scoutning i Brasilien fastnat för brassen Nixon Darlanio Reis Cardoso - med artistnamnet Nixon.

I dag bekräftar också Kalmar själva att affären är klar. 25-åringen ansluter från Rio-klubben Flamengo.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck hittills av staden och föreningen. Representanter från föreningen var och mötte upp mig i Köpenhamn och alla har varit väldigt vänliga i dag när jag kom till Guldfågeln Arena. Det känns väldigt bra att vara här, säger Nixon till klubbens hemsida.

Har inte pratat med tidigare landsmän i föreningen

Anfallaren hörde första gången om intressen strax före jul. Därefter blev intresset mer konkret och allting gick väldigt snabbt, menar brassen. Kalmar har en erkänd historik med många spelare från Brasilien som kommit och gått i klubben, men Nixon berättar att han inte har pratat med någon av dem innan flytten blev klar.

– Nej, inte med någon tidigare spelare. Däremot har jag läst på om Kalmar FF och sett att det finns en stor historik med spelare från Brasilien. Jag har även koll på Romarios historia i föreningen, säger han och avslöjar sina största styrkor som fotbollsspelare:

– Två av mina största styrkor är min snabbhet och att jag är en bra avslutare.

Nixon har tillhört Flamengo sedan 2012. Han har stått för 8 mål på 38 framträdanden i klubben, där han varit utlånad under tre perioder.

Hur långt kontraktet med KFF är skrivet framgår inte.

Fotnot: Nixon gör sin första träning med Kalmar kl 14.30 under torsdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM