Kan ha fångat sina mördare på en bild

FOTBOLL

Rodrigos vädjan: ”Hjälp mig hitta de här männen”

1 av 2 | Foto: João Rodrigo under sin tid i Öster.

Här är bilden som kan lösa mordgåtan.

När João Rodrigos butik rånades i augusti månad fotade han förövarna och lade upp bilden på Facebook.

Polisen söker nu efter de tre männen.

Förre Öster-spelaren João Rodrigo kidnappades under måndagskvällen, 19:45, lokal tid, när han stängde sin butik, Força Natural (Naturkraft), i Realengo, en förort i Rio de Janeiros norra distrikt. Hustrun Geísa Silva fick sin mans huvud hemskickat i en ryggsäck morgonen därpå och grannar i området ska ha väckts av hennes skrik: ”Herre Gud, det är ju João! Det är Joãos huvud!”, enligt kvällstidningen Extra.

Vädjade om hjälp

Nu har polisen hittat ett, vad som kan visa sig vara, viktigt material till utredningen av det bestialiska mordet: en bild som João Rodrigo själv lagt upp på Facebook.

Hans butik i Realengo ska ha rånats i augusti månad, och Rodrigo lyckades fånga förövarna på bild via butikens övervakningskamerna. Bilden lades ut på Força Naturals Facebook-konto den 15 oktober med följande bildtext:

”Snälla, hjälp mig hitta och sätta dit de här tre tjuvarna som rånade min butik den 13/08/13 (datum). Hör av er till mig om ni känner igen dem”.

”Vi har hittat kroppen”

När João Rodrigo kidnappades i måndags kväll tvingade två personer in honom i baksätet på hans bil, en Hyundai i30, och försvann. En Opel Astra följde efter bilen med en tredje beväpnad person.

Polisen letar nu efter de tre männen på bilden som Rodrigo lade ut.

Poliskommissarien Rafael Rangel som utreder fallet berättar för Globo att ett tiotal personer, däribland vänner, grannar och släktingar, kallats till förhör de senaste dagarna.

Rodrigos bror, som vill vara anonym, säger också att en del av Rodrigos kropp hittats på en strand i Rio Guandu och att den gick att identifiera via ett födelsemärke på magen. Polisen vill ändå jämföra kroppens DNA med  huvudet som frun fick hemskickat till sig i en ryggsäck.

Testresultaten väntas komma i slutet av november.