Ishizaki hyllas efter första Galaxy-målet

Stefan Ishizaki har gjort sitt första mål i amerikanska MLS.

Ett ”högkvalitativt mål” som hyllas av storspelaren Landon Donovan.

– Det finns inte många killar i den här ligan som kan göra ett sådant mål som Stefan gjorde, säger lagkaptenen.

Chivas USA tog emot Los Angeles Galaxy i derbyt på StubHub Center och det var gästerna som gick segrande ur bataljen 3-0.

Tidigare Tottenham-anfallaren Robbie Keane slog in ledningsmålet tidigt i första halvlek innan den senaste MLS-svensken, Stefan Ishizaki, presenterade sig på allvar.

En fin Galaxy-kombination såg Ishizaki frispelad med målvakten. Trots att svensken tvingades asvsluta ur dålig vinkel lyckades han chippa bollen över målvakten till 2-0.

”Krävs mycket kvalitet”

Det var Ishizakis första mål för sin nya klubb.

– Jag tog bollen lite för långt ur vinkeln. Jag ville vara nära målet. Men när jag såg målvakten komma ut beslutade jag mig för att avsluta. Hade han varit kvar i målburen hade jag varit tvungen att slå ett inlägg, så jag är glad att han kom ut, säger svensken till klubbens hemsida.

Och målet hyllas av Galaxys lagkapten, tillika amerikanske landslagsmannen, Landon Donovan.

– Det finns inte många killar i den här ligan som kan göra ett sådant mål som Stefan gjorde. Det krävs hög kvalitet för att göra ett sådant mål, säger Donovan.

Lämnar jumboplatsen

Adis Husidic, tidigare i Hammarby, kunde sedan fastställa slutresultatet till 3.0 med ett vackert långskott i den andra halvleken.

Trepoängaren var Galaxys första för säsongen och välkommen efter en förlust och ett kryss i säsongens inledande två omgångar. Segern tar Ishizakis lag upp från jumboplatsen i den västra konferensen till en sjundeplats. 

Se Ishizakis mål här! (OBS:Extern länk)

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.