”Kanske gör bicykleta från halva plan!”

Zlatan med rejäla Kennedy-hyllningar

Zlatan Ibrahimovic, 31, överöstes med frågor om sig själv.

Då valde landslagskaptenen att hylla en lokal storstjärna – Kennedy Bakircioglü, 32.

– Jag kanske kommer med något oväntat, om inte Kennedy gör det. Kennedy kanske slår till med en bicykleta från halva planen! säger han.

Det blev, föga förvånande, stort fokus på Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen inför vänskapsmatchen mellan Paris Saint-Germain och Hammarby.

Men när Zlatan fick parera frågor om allt från sin framtid till kungen fick Kennedy Bakircioglü, ”Bajens” fixstjärna, sitta bredvid och nöja sig med att smutta på vattnet som hade ställts upp på bordet framför honom. Till en början.

Började applådera

När en fransk journalist, långt in i presskonferensen, ställde en fråga riktad till Kennedy började Zlatan att högljutt applådera initiativet.

Sedan passade han på att hylla Hammarby-ikonen.

– De (Hammarby) ska vara i allsvenskan. Där de hör hemma, de har ju Kennedy. Men jag vet att det inte är lätt, vi åkte ner med MFF i superettan, det är inte lätt att ta sig upp direkt. Men med Kennedy i laget är allt möjligt, säger han.

Skrattade och tackade med ”knoghälsning”

”Ibra” pratade sedan om sitt konstmål mot England i invigningen av den andra stora arenan i Stockholmsområdet: Nya nationalarenan Friends arena.

– När jag spelade på Friends var jag i bättre form. Men jag är här för att underhålla. Jag kanske kommer med något oväntat, om inte Kennedy gör det. Kennedy kanske slår till med en bicykleta från halva planen!

Kennedy, vid det här laget van vid hyllningarna, kunde bara skratta och sträckte sedan fram knogen för att ”tacka” sin nya radarpartner.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.