Mourinho: ”Bara oense med Zlatan vid ett tillfälle...”

PARIS. José Mourinho intog pressalen i Paris och flyttade snabbt tillbaka favoritskapet som Zlatan Ibrahimovic tidigare under dagen placerat på Chelsea.

– PSG är ett lag fullt med fantastiska anfallare och det är det som gör skillnad på den här nivån, säger José Mourinho.

José Mourinho inledde presskonferensen tillsammans med försvararen César Azpilicueta med ett kungörande.

– Stopp. Vi måste berätta att han just blivit pappa, sa Mourinho med hänvisning till den spanske Chelsea-spelaren.

Några minuter senare släppte han iväg Azpilicueta för att förbereda sig inför träningen och tog själv över i pressalen.

”Har en bra relation”

Till skillnad från Zlatan Ibrahimovics uttalande tidigare på dagen att Chelsea är ”superfavorit” inför dubbelmötet, menar José Mourinho att det är PSG som bär på favoritskapet.

– Han har sina åsikter och jag har mina. Jag respekterar hans och han mina. De har ett lag med fantastiska anfallare, och då har jag inte ens pratat om de andra spelarna. PSG är ett lag fullt med målgörare och det är det som gör skillnaden på den här nivån. Se på alla lag som leder olika ligor, de har alltid den typen av spelare. Om vi ser till de lag som är kvar i Champions League finns anfallare som Messi, Ronaldo, Ibra, Cavani, Lavezzi, Lewandowski, Diego Costa, säger Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic sa tidigare i dag att han tyckte att ni ”fann varandra” i Inter, vad säger du?

– Mina känslor är desamma. Vi har en bra relation. Vi hade aldrig problem. Den enda gången vi var oense var uppenbart, det var när jag ville ha kvar honom i Inter och han ville till Barcelona. Men vi hade en fenomenal relation under det året (i Inter). Folk pratar ibland om Zlatan som en svår personlighet. Jag tycker att de spelare som inte vill vinna, jobba hårt och vara bäst är problematiska. Han vill allt det. Han har gott självförtronde, ett stort ego och vet att han är en bra spelare. Det var fantastiskt att vara Zlatans tränare. Vi är vänner, det fortsätter vi vara, vi respekterar varandra. I morgon vill båda vinna, sån är fotbollen, säger Mourinho på Sportbladets fråga.

Plockade fram lapp

Chelsea-tränaren fick också frågan om han kunde läsa upp sin startelva inför morgondagen, som vid ett tidigare Champions League-tillfälle, vilket fick Mourinho att plocka fram en papperslapp.

– Chech, Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta...säger José Mourinho innan han flinande knycklar ihop papperslappen.

Att José Mourinho är Chelseas huvudperson i det här mötet gick inte att ta miste på under dagens presskonferen. Att Zlatan Ibrahimovic är PSG:s dito var lika tydligt. På frågan om José Mourinho tycker det är synd att svensken av allt att döma aldrig kommer att spela i Premier League säger han:

– Han ska vara där han är lycklig, om han är det i Paris och det vet jag att han är, då tycker jag att han ska stanna här. Men samtidigt tycker jag det är synd för honom när han avslutar sin karriär och har spelat i de viktigaste fotbollsländerna och har vunnit de bästa ligorna, men aldrig spelade i världens bästa liga. Det är synd. Men hans karriär är så framgångsrik att han kan ses som en av de bästa spelarna, även om han aldrig spelat i Premier League.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.