Kalmar FF

KFF-stjärnan berättar om sitt missbruk

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

”Jag har ljugit, svikit och fått ekonomiska problem”

Foto: BILDBYRÅN

Kalmar FF:s mittfältare Tobias Eriksson, 29, har haft stora problem.

I en intervju med lokaltidningen Barometern berättar han om lögnerna, sveken och manipulationen som blivit en följd av spelmissbruk.

– Det här är en match jag tänker vinna, säger han.

Tobias Eriksson berättar om spelmissbruket för tidningen Barometern.

För en vecka sedan ordnade han tre poäng för sitt Kalmar FF med sina två mål mot IFK Norrköping. Men det är inte bara ett lyft i fotbollsformen som Tobias Eriksson glädjer sig över i dag.

I intervjun med Barometern tillsammans med sin sportchef, Svante Samuelsson, väljer KFF-stjärnan att berätta om sitt missbruk, som han nu valt att göra allt för att lägga bakom sig.

– Under den här tiden har jag ljugit, svikit och fått ekonomiska problem. Det var varit en jäkligt tuff och jobbig tillvaro. Jag har mått väldigt dåligt, säger Eriksson till Barometern.

Manipulerade sin sambo

Han berättar om hur han tillbringat all ledig tid med spel, framför datorn. Att hans vardag sett ut så här sedan tiden i GIF Sundsvall, där han spelade mellan 2004 och 2008. Och att han hela tiden hållit det hemligt för sin sambo Carolin. Men så i samband med KFF:s bortamatch mot Gefle för drygt tre veckor sedan kände han att han var på väg att avslöjas.

– Jag spelade när hon jobbade eller var ute med kompisar och jag hade hand om ekonomin hemma, kunde manipulera henne när vi pratade inköp eller drömde om att bygga hus. Hon har inte märkt någonting. Jag lärde mig att säga rätt saker vid rätt tillfälle, ljuga, och jag tog mig ur situationen i Gävle med en ny lögn. Där och då kände jag att det här inte var ett liv jag ville leva, säger han till Barometern.

”Inte ensam längre”

Eriksson kontaktade sportchef Samuelsson för att få hjälp att ta sig ur sitt missbruk. Nu får han hjälp av en bankkontakt till klubben med att få ordning på ekonomin. Men villkoret för att få hjälp var att han skulle berätta om sitt missbruk.

– Nu är jag inte ensam längre. Carolin stöttar hemma, jag kan ringa mina anhöriga, jag har ledare och spelare i föreningen att prata med. Det här är en match jag tänker vinna.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF