Klar för Hammarby

FOTBOLL

Bekräftat: Johan Persson värvas från Öster

Foto: Johan Persson.

Sportbladet kunde häromdagen avslöja att Östers härförare Johan Persson, 29, var på väg till Hammarby – och nu är det klart.

Både Öster och Hammarby bekräftar övergången på sina officiella hemsidor och nästa säsong spelar Persson i grönvitt.

När Sportbladet pratade med Johan Persson tidigare i veckan så svarade han på hur han resonerade inför kommande säsong.

– Det ska kännas rätt helt enkelt. Jag ska göra ett val och jag hoppas att det blir bra, sa han då och det valet som kändes rätt blev Hammarby. Detta bekräftar Öster via sin officiella hemsida.

– Johan har varit en tongivande spelare på många sätt i Östers IF. Vi hade gärna sett att Johan velat stanna kontraktstiden ut, men han har uttryckt sina önskemål om att byta miljö. Efter samtal med Johan och Hammarby har vi kommit fram till en överenskommelse om att släppa Johan, meddelar Östers IF sportgrupp.

"Han kallas för "Sheriffen""

Hammarby har släppt en hel drös med spelare men Johan Persson blir samtidigt det fjärde namnet in.

– Johan kommer att höja kvaliteten på truppen ytterligare. Det är inte för inte han kallas för ”Sheriffen” – det är en bra ledare såväl på som utanför plan. Han ger alltid sitt yttersta och är en klok spelare i sin balansroll på mittfältet, och vi är väldigt glada att ha fått honom till Hammarby, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.

"Svårt att säga nej"

Johan Persson kommer till ett lag som siktar på att ta sig tillbaka till allsvenskan efter att ha fastnat nere i superettan under flera år. Öster kommer direkt från allsvenskan men valet verkar inte ha varit speciellt svårt.

– När möjligheten att komma till Hammarby dök upp var det svårt att säga nej. Det är en av de största klubbarna i Sverige med en fantastisk publik. Jag har stora förhoppningar på det här året, även om man får ge det lite tid när det är en ny tränare och flera nya spelare i laget, säger Johan Persson.

Fortsätter jaga spelarförstärkningar

Spelarcirkusen i Bajen verkar dock inte vara över på långa vägar. Christoffer Carlsson, 24, lämnar "med största sannolikhet" enligt sportchef Jingblad. Det ryktas om en återkomst till Falkenberg som utlovat nyförvärv inom kort.

Samtidigt jagar man nya spelare på flera olika positioner.

– Det är en vänsterback, en mittfältare och en forward i första läget. Det bästa vore att få det på plats innan vi drar igång arbetet med spelidén i mitten av januari, för därefter kommer träningarna handla mycket om det, sa tränare Nanne Bergstrand tidigare.

En mittfältare har alltså nu anlänt och det blev som väntat Johan Persson. Övergångssumman sägs ligga på 200 000 kronor.

Läs mer om alla transferrykten i allsvenskan och superettan: SILLY SEASON SVERIGE