”Varit i klubbar där inte en jävel bryr sig”

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Ishizaki & Denni Avdic jublar
Foto: Bildbyrån
Stefan Ishizaki & Denni Avdic jublar

FOTBOLL

Sundsvall. Han har blivit skoningslöst kritiserad.

Fått epitetet "floppvärvning".

Men Denni Avdic triggas av fansens höga krav.

– Jag har varit i klubbar där inte en jävel bryr sig om man förlorar med 0–3. Det är pisstråkigt. Jag valde AIK för fansens engagemang, säger anfallaren efter målet i segern mot Sundsvall.

Björn Wesström var mycket nöjd med värvningen. Denni Avdic skulle ersätta Henok Goitom och var en kandidat till att vinna skytteligen, enligt AIK:s sportchef.

Så har det inte blivit. Avdic har haft dråpliga skoproblem, blivit petad, flyttats ner till mittfältet och över huvud taget inte motsvarat de högt ställda förväntningarna. Därför har han fått finna sig i att betraktas som en av säsongens stora floppvärvningar, och åkt på frän kritik från supporterhåll.

– Det har varit en ständig uppförsbacke för mig. Säsongen har inte alls blivit som jag tänkt mig. Jag missade mycket i början och försökte jobba ikapp. Hade sen en bra period under sommaren där jag blev tryggare i mitt spel, men hamnade efter det utanför laget igen.

Isak skadad – fick chansen

Med Alexander Isak avstängd och Chinedu Obasi skadad fick Avdic dock åter chansen som anfallare när AIK enkelt avfärdade Gif Sundsvall (3–1). 28-åringens facit från Norrporten Arena? En gedigen arbetsinsats och ett lite turligt ledningsmål när han vallade in Eero Markkanens stolpträff i mål.

– Det var väldigt kul att få spela igen, och att få göra mål. Skönt!

Hur ser du på kritiken du fått under säsongen?

– Jag valde AIK för att jag ville känna det där engagemanget. Jag ville spela för fans som bryr sig om vi förlorar eller vinner. Jag har varit i klubbar där inte en jävel bryr sig om man förlorar med 0–3. Det är pisstråkigt. Inte kul alls.

En verklighet långt ifrån den i AIK, menar Avdic.

– Det är det jag gillar. Folk bryr sig. De vill vara med och tycka till. Det är roligare för oss spelare då. Även om det kan vara rejält negativa saker som man får höra. När det i perioder har gått dåligt för mig har jag använt kritiken som en morot. Då vill jag visa mer och verkligen kämpa för att bevisa mig.

Vilken position vill du spela på nu: mittfältare eller anfallare?

– Jag är en lagspelare. Det är helt upp till tränaren. De får använda mig där behovet är störst.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.