Så kan Sverige starta i OS-kvalet mot Norge

FOTBOLL

Träningen avslöjar Pia Sundhages elva mot Norge

Rotterdam. En lite sliten Sofia Jakobsson till höger, en konstgräshatande Nilla Fischer i mittförsvaret.

Sveriges sista träning inför morgondagens OS-kval mot Norge gav tydliga indikationer:

Pia Sundhage verkar ha hittat sin startelva.

De kommande åtta dagarna ska Sverige ta sig an Norge, Schweiz och Nederländerna. Troligen går det inte att förlora en enda av matcherna, då bara det bästa av fyra lag tar sig till sommarens OS i Rio de Janeiro.

Den redan hårda påfrestningen på spelarna förvärras av att matcherna går på konstgräs. Det sliter hårdast på våra proffs i Tyskland och Frankrike som inte är vana vid underlaget, då särskilt Nilla Fischer och Lotta Schelin.

– Det är bara att vara noga med allt med mat och sömn. Vila när det ges tillfälle. Rent krasst: jag kan inte säga att det blir skitlugnt, att jag klarar av tre gånger nittio på åtta dagar, säger Fischer.

Vad händer i kroppen när ni spelar så tätt?

– Ta i trä har jag inte så mycket skador, men kroppen börjar göra ont. När du spelar så mycket sliter det. Spelar du två gånger nittio, till att börja med, kommer du inte har samma rapphet den sista matchen. Men det är samma för alla lag.

Ordinarie startelva

Pia Sundhage har flaggat för att ingen utespelare ska matchas i 270 minuter, men ändå verkar hon inte hålla igen eller spara någon i startelvan mot Norge. På den sista träningen inför matchen formerade hon sin 4-3-3 så ”ordinarie” den kan tänkas bli, alltså med Fischer och Linda Sembrant i mitttförsvaret och en anfallstrio med Sofia Jakobsson till höger, Lotta Schelin centralt och Olivia Schough till vänster. Detta trots att Jakobsson spelade 90 minuter med sitt Montpellier i söndags och anslöt till truppen en dag senare än de andra.

FOTNOT: OS-kvalet mot Norge avgörs onsdag 19.30 och sänds direkt i kanal 5.