”Nanne erbjöd sig att lämna klubben”

FOTBOLL

Uppgifter: Splittringar i Hammarby dagar innan derbyt

Foto: Nanne Bergstrand.

På söndag ställs Hammarby mot Djurgården i ett stekhett cupderby.

Då skakas klubben av uppgifter om splittringar inom truppen.

Enligt Fotbollskanalen ska spelarna ha uttryckt sig kritiskt mot tränaren Nanne Bergstrand som i sin tur erbjöd sig att lämna Hammarby.

Enligt Fotbollskanalen är flera tongivande spelare inom Hammarby missnöjda med Nanne Bergstrands taktik och hur laget uppträtt i vissa matcher. Kritik som framfördes till tränaren inför måndagens möte med Ljungskile i Svenska cupen (seger 4-2).

”Fick dra tillbaka lite”

Enligt sajten föreslog Bergstrand själv, efter att ha fått höra spelarnas kritik, att han skulle gå till styrelsen och lämna klubben om inte spelarna var nöjda.

– När du jobbar med en process som förra året när vi jobbade med en så offensiv spelstil och så fick vi dra tillbaka lite för att vi väl hade 18 poäng på 18 matcher, så sista tolv matcherna fick vi spela lite mer cynisk fotboll, sen har vi då jobbat vidare med att blanda de här bitarna. Så det är en normal process för att få gruppen att utvecklas fotbollsmässigt, säger Bergstrand om kritiken till Fotbollskanalen, innan sajten fick uppgifterna om tränarens erbjudande att lämna klubben.

”Såg du på träningen”

Nyheten oroar inför söndagens prestigefyllda cupderby mot Djurgården och den allsvenska premiären hemma mot Östersund den 4 april. Bergstrand menar dock att truppen drar åt samma håll och ser inte några problem med kritiken.

– Nej, absolut inte. Det såg du på träningen i dag.