”Det har varit en frustrerande tid”

FOTBOLL

Nanne vägrade prata inför krismatchen – målkungen Israelsson om Bajens form

Hammarby är pressat.

Nanne Bergstrand vägrade prata med Sportbladet inför matchen mot Gefle – men skyttekungen Erik Israelsson ställde upp.

– Det har varit en frustrerande tid, säger han.

Stämningen kring Hammarby börjar bli allt mer spänd. Laget ligger på kvalplats och kritiken mot tränaren Nanne Bergstrand växer i såväl spelar- som supporterled. Häromdagen gick landslagsstjärnan Erkan Zengin, känd Bajenprofil, ut och sågade Bergstrand.

– Den tar slut snart, sa han om Hammarbytränarens tid i föreningen.

”Brukar jämna ut sig”

Vad Nanne Bergstrand själv känner kring turbulensen? Det får vi inte veta. Han bestämde sig nämligen för att inte svara på några frågor från medierna på plats. Eller ja, mediet – det var nämligen bara Sportbladet som hade tagit sig till träningsanläggningen Årsta IP efter gårdagens stängda träning.

Skyttekungen Erik Israelsson, sju mål i år, ställde däremot upp.

– Det har varit en frustrerande tid. Men i fotbollen brukar det jämna ut sig över tid och vi får försöka att inte tänka för mycket på tabellläget. Då blir det bara jobbigare och man sjunker ännu djupare ner i källaren.

Dagens match mot det av skador sargade Gefle tillhör ingen vanlig serielunk. Bortalaget ligger på nedflyttningsplats – fem poäng bakom – och Hammarby har chansen att distansera sig från det absoluta bottenträsket.

– Det är sista matchen för vårsäsongen. I den poängsitsen vi är i just nu så behöver vi såklart ta tre poäng och avsluta bra. Få ett bra avslut som vi kan bygga vidare på, säger Israelsson.

”Betyg? Svag trea”

Alla med insyn vet vad som varit Bajens akilleshäl under våren: försvarsspelet. Trots att laget är defensivt balanserat så läcker det bakåt. Något som förklarar varför Hammarby inte vunnit på de sju senaste matcherna.

– Klart att vi är missnöjda med vår position i tabellen.

Betygsätt er vår – 1 till 5 – spelmässigt.

– Det är inte enkelt. Men... en svag trea.

Poängmässigt då?

– Det är väl där vi är missnöjda. Men utifrån hur vi har spelat? Säg en svag tvåa, då. Vi tar inte poäng trots att vi stundtals spelar bra. Men man ska vara ärlig också: vi har klappat igenom i vissa matcher.

Hammarby–Gefle börjar 15.00 och sänds i Cmore fotboll