’Sönerna klara för spel i Man United’

avAndreas Käck

FOTBOLL

Uppgift: Zlatans söner inskrivna i akademin

Manchester Uniteds senaste ”nyförvärv”?

Maximilian, 10, och Vincent, 8.

Enligt uppgift har Zlatan Ibrahimovics söner anslutit till ”The Red Devils” ungdomsakademi.

Det är ingen hemlighet att Zlatans söner gillar fotboll.

Maximilian, 10, och Vincent, 8, syns frekvent på pappas matcher och i våras spreds ett videoklipp från PSG:s träningsanläggning där duon ”drillades” av den dåvarande svenske landslagskaptenen.

– Vill de så spelar de. Jag tror att de ska hitta det själva, vad det än blir, om det ska hålla på med sport eller något annat. Det viktigaste är att lära dem disciplin och respekt, har Zlatan Ibrahimovic sagt om huruvida han vill att sönerna ska gå i hans fotspår.

Flera ikoners söner

För ganska exakt ett år sedan uppmärksammade franska tidningen Le Parisien att Maximilian och Vincent skrivits in i PSG:s ungdomslag. Och nu uppger The Sun att de blivit inskrivna i Manchester Uniteds dito.

Den engelska tabloiden hänvisar till ”exklusiva uppgifter” och berättar att ”Ibras” söner numer tränar i ungdomsakademin tillsammans med söner till klubbikoner som Michael Carrick, Ryan Giggs, Nicky Butt och Wayne Rooney.

”Vill att de smittar av sig”

En person med insyn i klubben berättar om laget för The Sun.

– Klubben hoppas att att deras pappors talang ska smitta av sig ända ner i ungdomsleden. Manchester United är kända för sin talangutveckling och det här är en del av processen att förädla nästa generations stjärnor. United har några av de bästa ungdomstränarna i världen och spelarna vet att de utvecklas på rätt ställe, säger källan.

Ungdomsakademin består av 25 spelare och Maximilian och Vincent är, tillsammans med Wayne Rooneys sexåriga son Kai, de senaste tillskotten, enligt The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM