Seger för Southgate i debuten

FOTBOLL

England slog Malta med 2-0

Foto: Målskytten Sturridge kramas om.

LONDON. Det kom mer än 81 000 åskådare till Wembley igår för att se England mot...Malta.

Så bastant är alltså greppet om den engelska fotbollspubliken, trots ständiga fiaskon och besvikelser.

Stryk mot Island i EM i somras, sparken för Big Sam Allardyce efter en enda match. Skulle mardrömmen fortsätta nu?

Nej, så djupt har England inte sjunkit att de förlorar mot Malta hemma. Även om det stod 0-0 efter en halvtimme och den andra halvleken slutade mållös.

Däremellan hade dock Daniel Sturridge nickat in 1-0 och Dele Alli skickat in 2-0 efter snyggt och snabbt passningsspel runt Maltas straffområde.

Med det lät sig England nöja. Det hade dock kunnat bli mycket mer under en första halva där Maltas keeper Andrew Hogg tvingades till flera jätteräddningar bakom en försvarsmur som i stort sett bestod av nio spelare.

”Full kontroll”

– Efter paus var det väl inte lika bra, men jag tror spelarna höll igen lite på grund av skaderisken. Vi hade ju full kontroll på spelet, sa interim-förbundskaptenen Gareth Southgate efteråt.

Southgate är kontrakterad för fyra matcher och kan vara nöjd med den första. Det är väl inte omöjligt att han i sommar får fast tjänst, särskilt eftersom den eftertraktade Arsene Wenger nu förklarat att ”jobbet måste gå till en engelsman”.

Den ifrågasatte lagkaptenen Wayne Rooney spelade defensiv mittfältare bredvid planens bäste, Jordan Henderson. Klassen på motståndet gjorde det omöjligt att säga om det är en framtida position för honom, men det kommer bättre besked på den punkten när England möter Slovenien borta i VM-kvalet på tisdag.