”Hade inte klarat det utan Sanna...”

FOTBOLL

Hyllar flickvännen: ”Hon är fantastisk”

1 av 2

John Guidettis liv har förändrats.

Nu berättar 24-åringen om sin första tid som pappa – och hyllar flickvännen Sanna Dahlström.

– Hon är fantastisk, säger han.

Under den förra landslagssamlingen var John Guidetti och hans flickvän i väntas tider och fem dagar efter VM-kvalpremiären mot Nederländerna (1-1) kom tillökningen.

Nellie Estelle Guidetti föddes.

Efter snart en månad som pappa berättar nu Celta Vigo-stjärnan hur hans liv har förändrats.

– Att bli pappa är det bästa som finns. Jag tror att alla föräldrar kan säga så, att ens eget barn är det som betyder mest. Man börjar verkligen förstå ens egna förädlar, vilka känslor de har för en. Så ja, det är magiskt, säger han.

”Hon är fantastisk”

Guidetti har fått sparsamt med speltid i början av säsongen i Celta Vigo. Men det beror inte på att papparollen tar fokus från fotbollen.

– Nej, det går jättebra med fotbollen. Faktiskt ännu bättre nu, skulle jag säga. Tjejen (Sanna Dahlström, reds.anm) är fantastisk. Utan henne hade det inte gått. Hon tar mycket ansvar och krigar verkligen.

”Sover som en stock”

Guidetti själv har alltid haft en tajt relation med sin egen pappa, Mike.

– Jag ser upp till min pappa otroligt mycket och kan jag vara en hälften så bra pappa som han har varit för mig så får jag vara nöjd. Jag försöker ge så mycket kärlek jag bara kan. Hittills är det väl inte så mycket uppfostran, jag tror inte att hon (Nellie) fattar så mycket av vad jag säger, så nu handlar det bara om att ge kärlek – och njuta.

Får du någon sömn?

– Ja, som sagt, Sanna är grym. Hon säger ibland att jag har vaknat klockan fyra på natten men jag minns det aldrig själv dagen efter. Det är Sanna som går upp och tar hand om henne. Så jag sover som en stock, säger John Guidetti.